Amerika’da kaliteli ve uygun fiyata dil öğrenme fırsatı

Amerika’da eğitim veren CPLC Education Center’a ayda 40 ila 80 öğrenci eğitim almak için başvuruyor. Bunlardan yüzde 13’ünü Türk öğrenciler oluşturuyor. Genel İngilizce, Akademik İngilizce ve Amerikan kültürünü anlatan ESL with Popular American Culture eğitimleri veren okul, Amerika’da İngilizce öğrenmek isteyenlere hem kaliteli hem de uygun fiyata eğitim seçeneği sunuyor.  

Öğrenciler neden sizin okulunuzu tercih ediyorlar?

Öğrencilerimizin CPLC Education Center’ı seçmeleri için birçok neden var. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Son Teknoloji Eğitim Yöntemleri: Öğrencinin seviyesine ve yeteneklerine göre eğitim yöntemi.

-Yenilenen okul müfredatı öğrencilerimizin gramer, kelime ve telaffuz bilgilerini geliştirmenin yanı sıra okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine odaklanıyor.

-Okulumuz dönem başında öğrencilerine kitaplarını kendi veriyor.

-Tecrübeli öğretmen kadromuz kitaplarla birlikte öğrencilere ek kaynak olarak gazete makaleleri veya internet sayfaları sunuyor. Sınıf dışı aktiviteler ile öğrenciler hem Amerikan kültürünü öğreniyor hem de İngilizcelerini geliştiriyorlar.

-Bizim öğrencilerimiz sınıf içinde öğretmenlerimizden daha fazla konuşur çünkü biz öğrencilerin derse katılarak öğrenebileceğine inanırız.

-Öğretmen kadromuzun hepsi tecrübeleri ve aldıkları sertifikalarla hep bir adım öndeler. Bunun yanında, profesyonel olarak da sürekli kendilerini geliştirmeye çalışırlar.

-Öğrencilerin programlarına uyumlu ders saatlerimiz bulunuyor.

-Eğitim kalitemiz ile okul fiyatlarını karşılaştırdığınızda çok uygunuz.

Kaç öğrenciniz var, hangi ülkelerden? Okulunuzdaki Türk öğrencilerin oranı nedir?

Okulumuza aylık 40 ile 80 öğrenci eğitim almak için başvuruyor. Bunların oranları şu şekilde:

-Rusça konuşanlar: Yüzde 29

-Güney Koreliler: Yüzde 21

-Polonyalılar: Yüzde 21

-Türkler: Yüzde 13

-Japonlar: Yüzde 12

-Portekizliler: Yüzde 4

Programlarınız ve öğretim teknikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Genel İngilizce programı gramer ağırlıklı olup öğrencinin yazma, dinleme, okuma, konuşma yeteneklerini geliştirmeyi kapsıyor. Bu kurs sayesinde öğrenci aynı zamanda kelime hazinesini ve telaffuzunu da geliştiriyor. Başlangıç, orta ve ileri seviye olmak üzere farklı 5 seviyede sınıflarımız var. Level 5’i tamamlayan öğrenciler TOEFL hazırlık kursuna gitmeye hak kazanırlar.

Akademik İngilizce programı tamamen İngilizceyi Amerika’da yüksek derecede eğitim almak isteyen kişiler için hazırlanmıştır. Bu öğrenciler gramer, konuşma, dinleme ve okumanın yanında ağırlıklı olarak yazma dersleri ile yazma yeteneklerini geliştirip aynı zamanda da nasıl sunuş yapacaklarını ve proje hazırlayacaklarını öğreniyorlar. Amerika’da eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler, bu kursu başarı ile bitirdikleri takdirde anlaşmalı olduğumuz üniversitelere TOEFL sınavı gerekmeksizin girebiliyorlar.

ESL with Popular American Culture (PAC) programı Amerika’ya yeni gelen öğrenci arkadaşların onlara yeni olan kültürü anlamaları için geliştirilmiş bir program. Öğrenciler Genel İngilizce’nin yanında PAC programıyla hem Amerikan kültürünü öğreniyor hem de İngilizcelerini daha hızlı bir şekilde geliştiriyorlar.

Öğrencilere ne tür olanaklar sunuyorsunuz?

-Öğrencilerin Amerika’da gitmek istedikleri yerleri görmeleri için turlar düzenliyoruz

-Öğrencilerimiz okulumuzda TOEFL sınavı alabiliyorlar

-Okulumuz öğrencilerine aylık 67 dolarda sağlık sigortası imkanı sunuyoruz.

-Okul temsilcileri öğrencilerin Amerika’da yüksek eğitim almaları için yardımcı oluyor.

Ülkeniz ve şehir hakkında bilgi verir misiniz?           

Amerika’da eğitim almak her öğrencinin hayalidir çünkü Amerika’da aldığınız her belgenin dünyaca geçerliliği vardır. Yapılan araştırmalara göre dünyada insanların en çok görmek istedikleri yerlerden biri New York’tur. Manhattan’ın merkezi Times Square’e gittiğinizde orada dünyanın her yerinden insani bir arada görebilirsiniz. Bu da öğrencilerin dünyaya daha geniş bakmasına, değişik kültürleri anlamasına yardımcı oluyor.

Okulun bulunduğu lokasyon nasıl?

CPLC Education Center Manhattan şubesi Penn Station’ın hemen yanında. Penn Station Manhattan’ın en büyük tren duraklarından biridir ve NJ, Long Island, Queens, Brooklyn ve New York’un diğer yerleşim yerlerinden ulaşım rahatlıkla yapılabilir. Bunun yanında New Jersey, Flushing ve New Rochelle’de bulunan okullarımızın hepsi tren istasyonlarına çok yakındır, dolayısıyla da öğrencilerimizin ulaşım problemi yok.

Okul ücretleriniz nedir? Herhangi bir promosyon veya indirim var mı?

Genel İngilizce: 16 hafta 320 saatlik okul masrafı 1.595 dolar olup, bir sefere mahsus olmak koşulu ile 150 dolarlık kitap ve okul malzemesi ilk dönem öğrenciye ödetilir. Bir sonraki dönem öğrenci sadece okul ücretini öder. Kitapları öğrenciye ücretsiz okul tarafından temin edilir.

Akademik İngilizce: 16 hafta 400 saatlik eğitim ücreti 3.750 dolar. Öğrenci haftada 25 saatlik bir eğitim alıyor. Sabah saatlerinde başlayan eğitim öğleden sonraya kadar devam ediyor. Yoğunlaştırılmış bir program. Amerika’da üniversite okumak isteyen öğrenciler için idealdir.

ESL with Popular American Culture: 4 Hafta, 20 Saat, 745 dolar

Ülkenizde yaşam maliyetleri nasıl?

Bir dönemlik yani 4 aylık yaşam masrafları aşağı yukarı 6.000 ila 10.000 dolar arasında değişiyor.

İngilizce öğrenmek isteyen Türk öğrencilere ne tavsiye edersiniz?

New York veya San Francisco’da iyi ve uygun fiyatlı bir okul arıyorlarsa, CPLC’ye gelmeleri…

  • Paylaş: