Kanada eğitim kalitesi ve suç oranının düşüklüğüyle, öğrenciler için ideal

Atlas Danışmanı Tuba Taş, 2 hafta boyunca Kanada’daki okulları gezip inceledi. Vancouver ve Toronto’da Eurocentres, LSI, ILSC, KGIC, WTC, ILAC, PLI, GEOS, CCEL ve St. Giles okullarını ziyaret etti. Taş, eğitim kalitesi ve suç oranının düşüklüğüyle, Kanada’nın öğrenciler için ideal ülkelerden biri olduğunu söylüyor.

Kanada ya yaptığınız gezinizin amacı neydi ve ne gibi sonuçlar aldınız?
Kanada’ya yaptığım bu gezinin amacı ülkeyi görüp daha iyi tanımak, okulları ziyaret edip yetkili kişilerle tanışmak ve bu okullarda eğitim alan Türk öğrencilerle görüşmekti. Bu sayede hem okullar hakkında yararlı bilgiler edindim hem Kanada ile ilgili çok daha fazla bilgi sahibi oldum. Bunun öğrencilere danışmanlık aşamasında oldukça faydalı olacağına inanıyorum.

Katıldığınız gezinin programını anlatır mısınız? Hangi şehirleri ve okulları ziyaret ettiniz?

Toplam 2 haftalık bir gezi planladık; bir hafta Vancouver, ardından da 1 hafta Toronto olacak şekilde.

Ziyaret ettiğiniz okullarda ne gibi kurs seçenekleri var?

Ziyaret ettiğim okullarda “Genel İngilizce”, “Yoğun Genel İngilizce”, “İş İngilizcesi”, “TOEFL”, “IELTS” gibi sınavlara hazırlık programları mevcut. Bunlara ek olarak öğrenciler yoğun programlara kayıt yaptırdıkları taktirde öğleden sonra seçmeli olarak eksiklik hissettikleri alanda kendilerini geliştirme imkanı sağlayacak bazı derslere katılabilirler. Bu dersler vocabulary, conversation, writing gibi dersler olabilir.  Bazı dil okullarında ayrıca sertifika programları da vardır.

Bu okulların şartları ve koşulları nasıl? Öğrencilerin okullar hakkında bilmeleri gereken önemli şeyler neler?
Dil eğitimi alabilmek için herhangi bir koşul aranmıyor. Okulların her seviyeden ve değişik yaş gruplarından, çeşitli milletten öğrencileri var. Ancak benim tavsiyem dil eğitimi alacak öğrencinin yurtdışına çıkmadan önce mutlaka temel İngilizce’yi öğrenmeleri.
Okulların çoğunda kablosuz internet bağlantısı var, zaten okulun da bilgisayar salonlarında öğrenciler ders dışındaki saatlerinde istedikleri zaman internete bağlanabiliyorlar. Okulun büyüklüğü okuldan okula farklılık gösteriyor.. Ayrıca her okulda öğrencilerin dil eğitimlerini destekleyen boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerine olanak sağlayan aktiviteler mevcut.

Kanada da ki öğrenciler nerede kalabilir? Ne gibi konaklama seçenekleri var?
Kanada da öğrenciler gerek aile yanı gerekse yurt gibi konaklama seçeneklerine sahipler ve olabilecek en uzak mesafe 40 dakika civarı. Toronto ve Vancouver da ziyaret ettiğim okulların hepsi şehrin tam merkezinde. Bu yüzden öğrenciler ilk etapta aile yanında kalsalar bile,daha sonra orada tanıştıkları öğrencilerle şehir merkezine ve okula yakın hatta bazen yürüme mesafesinde ortak ev tutmayı tercih ediyorlar. Bu şekilde fiyatlar da gayet makul oluyor.

Kanada öğrenciler için uygun bir ülke mi?
Kanada bir göçmen ülkesi olduğu için genelde ırkçılık gibi olaylara hiç rastlanmıyor ve herkes birçok yabancıyla iç içe yaşamaya alışık. Kanada’da suç oranı ve açlık çok düşük. Eğitim kalitesiyle de dünyaca tanınan bir ülke. Hem Vancouver hem de Toronto’da öğrenciler eğitim hayatlarını gayet güvenli bir biçimde tamamlayabilirler. Bu anlamda ailelerin de içlerinin oldukça rahat olacağını düşünüyorum.

  • Paylaş: