• Avustralya Öğrenci Vizelerinde Yeni Dönem
  • Avustralya Öğrenci Vizelerinde Yeni Dönem


Her yıl 650.000’e yakın uluslararası öğrencinin tercih ettiği Avustralya’da eğitim vizelerinde yeni bir dönem başlıyor.

Avustralya, 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, yabancı öğrenciler için  vize sistemini kolaylaştırıyor.

Vize kurallarının sadeleştirildiği bu yeni vize sistemi kapsamında ülkeler ve Avustralya’da bulunan eğitim kurumları 3 farklı risk seviyesinde sınıflandırılıyor. Öğrencilerin başvuruları, bulundukları ülke ve gidecekleri eğitim kurumunun risk seviyesi doğrultusunda değerlendiriliyor. Başvurularda sunulması gereken belgeler vatandaşı olduğumuz ülkeye ve gideceğimiz eğitim kurumuna göre değişiyor. Vize başvurusunda bulunan öğrencilerin Avustralya’ya gerçekten eğitim niyeti ile gidiyor olmalarına önem veriliyor

Bu kapsamda yapılan en önemli değişiklikler:

-Yeni online başvuru sistemi devreye giriyor.

-Farklı eğitim vize kategorileri yerine bütün öğrenci vizeleri tek bir kategori altında toplanıyor.

-Dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için maksimum dil eğitim süresi şartı kaldırılıyor.

-Kısa süreli vizeler için Avustralya içinden vize uzatamama koşulu zorunluluğu kaldırılıyor.

-Dil Eğitimi vize kategorisi için banka hesabında gösterilmesi gereken paranın 3 aydır hesapta bulunması koşulu kaldırılıyor.

-Dil eğitimi vize kategorisinde sponsorluk kısıtlaması kaldırılıyor.

-Öğrencilerin, eş ve çocuklarını yanlarında götürebilmeleri için kayıt olmaları gereken minimum eğitim süresi şartı kaldırılıyor.

-Avustralya yüksek eğitim ve yaşam standartları, temiz çevresi, güzel iklimi, sıcak kanlı insanları, güvenli ve dinamik şehirleri ile her yıl binlerce uluslararası öğrenciye kucak açıyor. Avustralya 24 milyon nüfusu ile Dünya’nın en büyük 12. ekonomisine sahip. Bu ekonomi içerinde eğitim sektörü en büyük ikinci sektör olarak yer alıyor. Avustralya’da eğitim alan öğrenciler eğitimleri sırasında aynı zamanda part-time çalışabiliyor. Avustralya’da üniversite ya da master eğitimi alan öğrenciler ise eğitimden sonra çalışma ve göçmenlik gibi imkanlardan faydalanabiliyor.

 

Atlas, Avustralya’daki en prestijli üniversitelerin ve dil okullarının resmi temsilcisi olarak ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

Öğrenci vizelerindeki değişikler ile ilgili detaylı bilgi için size en yakın ATLAS ofisine gelebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.

  • Paylaş: