2010 Yılı Ocak ayı itibariyle Avustralya Vize başvuru sisteminde bazı değişiklikler

 

 

 

 

 

 

 

 

2010 Yılı Ocak ayı itibariyle Avustralya Vize başvuru sisteminde bazı değişikliklerle karşı karşıyayız.

Vize başvuru ücreti 2010 yılı itibariyle 756 Tl olmuştur.

Konsolosluk’un özellikle dikkat edeceği bazı öğrenci profilleri belirtilmiştir. Lise mezunu bile olmayanlar, uzun suredir issiz olanlar, yakin akrabalarından göçmen olanlar ve daha önce hiç ingilizce eğitimi almamış olan öğrencilerin vize başvuruları daha sıkı değerlendirilecek. Red alma ihtimallerinin yüksek olduğunu da söyleyebiliriz. 

ELICOS ilk seferde kayit süresi en fazla 50 hafta olup,  2.seferde Avustralya içinden yada Türkiye’ den yapılan bir başvuru ile toplam sure en fazla 60 hafta olabilir. 3 ayin altı eğitim programları için ister turist ister öğrenci vizesine başvurulabilir

Kredileri artık daha sıkı değerlendirilecek ve kişinin geri ödeyebilme gücü olup olmadığına bakılacak.

Tapular ve banka hesap cüzdanları hariç diğer belgelerin İngilizce yeminli tercümeleri isteniyor.  Şirket belgelerinden sadece vergi levhası ve ticaret sicil gazetesinin tercümesinin olması yeterli.

Öğrencinin 1 yıldan fazla kaldığı diğer ülkelerden sabıka kaydı gerekmiyor ama Türkiye den sabıka gerekli.

Yıllık yasam giderleri ise 18,000 AUD olarak hesaplanıyor. Eğer Avustralya da tanıdığı varsa formlarda belirtilmesi isteniyor. Kur hesabını yaparken 1 AUD = 1TL olarak hesaplanabiliyor.

Avustralya vize başvurusu hakkında detaylı bilgiyi Atlas Danışmanlarından edinebilirsiniz.

Paylaş:
Yazdır