• Dil Eğitiminde Butik Dil Okullarının Yeri

Yurtdışında dil eğitimi almadan önce karar verme aşamasında bir çok kriter vardır. Bunlardan birisi de okul türüdür, okul seçerken ise butik okul mu? yoksa zincir okul mu? Gibi soruların cevabı tamamen öğrencinin beklentisiyle alakalıdır. İki okul türünün de kendi içinde avantajları vardır ve bu yazımızda butik dil okullarını detaylandıracağız.


Butik Dil Okulları, zincir okullar gibi dünyanın çeşitli lokasyonlarında değil de sadece bir şehirde faaliyet gösteren ve bulundukları şehre özgü bir yapısı olan okullardır. Bu durum butik okullarda daha samimi, içten ve sıcak bir ortam oluşmasını sağlamakta ve öğrencilerin almış oldukları eğitimi olumlu yönde etkilemektedir.


Butik okullarda genellikle zincir okulların aksine daha oturmuş bir eğitim kadrosu görev yapar, uzun vadede sık öğretmen değişmez, bu özellik süreklilik anlamında büyük bir artıdır. Bu da Butik okulları uzun süreli eğitim alan öğrenciler için avantajlı kılmaktadır. Bazı butik dil okulları belirli konular üzerine uzmanlaşmış olup, bu eğitim türünde oldukça iddialı bir konuma sahiptir. Örnek verecek olursak IELTS veya TOEFL gibi özel sınavlara hazırlama konusunda iddialı ve başarılı butik dil okulları bulunmaktadır.


Butik okullar zincir okullar gibi merkezi bir yapı tarafından yönetilmezler. Genelikle sahipleri yönetimde ve okulun işletilmesinde bir fiil rol oynayan eğitimcilerdir. Bu durum da butik okullarda aile ortamı oluşturmakta ve okul yetkilileri ile öğrenciler arasında sıcak bir ilişki oluşmasını sağlamaktadır. Butik okullarda öğrencilere gösterilen bireysel ilgi de daha fazladır.


Ne tür bir dil okulu seçeceğinize karar veremediyseniz, konuyla ilgili uzman danışmanlarımızdan bilgi almak için size en yakın ATLAS ofisini ziyaret edin veya Bilgi İstek Formu doldurun biz size ulaşalım.

  • Paylaş: