• İngiltere Vizesinde IELTS ile ilgili önemli değişiklik

Değerli öğrencilerimiz;

UKVI’ın yeni kuralları gereği; Birleşik Kırallık’ta akademik eğitim alacak olan öğrenciler ve Tier 1,2, 4 vizeleri için başvuru yapacak olan öğrenciler için IELTS Akademik sınavı artık kabul edilmemekte; 5 Nisan dan itibaren alınacak olan IELTS sınavının IELTS for UKVI olması gerekmektedir. Bu sınav için ücret 870 TL dir. Şimdiden 5 Nisan sonrası için IELTS Akademik sınav kaydı yapmış olan öğrenciler; danışmanı aracılığı ile kabul aldığı okullar ile iletişime geçmeli ve 5 Nisan sonrası için gireceği IELTS türünün kabul edilip edilmediğini İngiltere’deki üniversitesi ile teyit etmelidir. Okulunuz tarafından; alacağınız IELTS akademik sınavınız kabul edilmiyorsa kayıt olduğunuz IELTS merkezi ile görüşüp sınavınızı IELTS for UKVI sınavına çevirmeniz gerekmektedir. Bununla ilgili yayınlanan kararı aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

5 Nisan 2015 öncesi alınan IELTS sınavları 5 Kasım 2015 a kadar kabul edilmektedir.

Onaylı test merkezlerini linkte görebilirsiniz, bunun dışındaki sınav merkezleri kabul edilmeyecektir:


6 nisan 2015 tarihi ile birlikte İngiltere’de eğitim için almamız gereken  Tier 4 vize türünde bir değişiklik olacaktır. Bu değişikliğe göre eskiden başvuru için almamız gereken  IELTS’in akademik test türü geçerli olmayacak, 6 nisan itibariyle IELTS’in  SELT CONSORTIA Test türünden skor almanız gerekecektir.

6 nisan 2015 tarihi ile birlikte gelecek bir yeni düzenleme ise, 6 ay ve üzeri eğitim için İngiltere’ye giden öğrenciler ülkeye giriş yaptıklarından itibaren ilk 30 gun içerisinde Biometrik Resident Permits kayıtları yaptırmaları gerekecektir ve bu süreçte Atlas Yurtdışı Eğitim olarak Londra ofisimiz öğrencilerimize yardımcı olacaklardır.

 6 nisan ile gelecek son düzenleme ise, 6 ay ve uzeri eğitime giden öğrenciler için sigorta yapma zorunluluğunun getirilmesidir. Bu kapsamda öğrencilerin 150GBP tutarındasağlık sigortası ücretini ödemesi gerekmektedir.

  • Paylaş: