• İtalya’da Tasarım Eğitimi
  • İtalya’da Tasarım Eğitimi

Istituto Marangoni 80 yıldan uzun bir zamandan beri geleceğin moda tasarımcılarını yetiştirmektedir 

1935 yılında Milano’da kurulan Istituto Marangoni dünyanın en saygıdeğer uluslararası moda, sanat, ve tasarım enstitülerinden biridir. Geçtiğimiz 80 sene boyunca toplamda 4 nesil öğrenci yeteneklerini geliştirmek için bu okulu tercih etmiştir.

Her sene 106 farklı ülkeden gelen 4000 öğrenci Istituto Marangoni’nin 7 farklı fakültesinden birinin onlara kattıklarından faydalanmakta ve sürekli olan bilgi ve kültür akışı içerisinde birlikte çalışmaktadırlar. Dahası öğretim kadrosu kendi iş sahalarında çok iyi tanınan, işlerine tutkun ve tecrübelerini öğrencileriyle paylaşmak isteyen profesyonellerden oluşmaktadır. En prestijli moda evlerinden gelen hocalarımız ders konularını etkili bir şekilde sunabildikleri gibi aynı zamanda piyasadaki şirketlerle, danışan firmalarla, perakendecilerle, satış ve reklam ajanslarıyla sürekli bir bağlantı imkanı kurarlar. Böylelikle, öğrencilerin yaratıcılık ve girişimcilik yetenekleri arasında sağlam bir bağ kurmalarını sağlarlar. Bu sebeplerden ötürü Istituto Marangoni’nin öğrencileri Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo, Versace, Missoni, Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Christian Dior gibi önde gelen markalar ile birlikte ortaklaşa hazırlanan özel projelere katılma fırsatının onlara tanınmasından dolayı oldukça memnundurlar.

Okul uluslararası moda ve tasarımın evrim sürecine ayak uydurabilmek adına eğitim portfolyosunu adaptasyon amaçlı bir şekilde yenilemiştir ve kreasyon, iletişim, idari koordinasyon alanlarında, moda endüstrisine anlamlı yenilikler getirebilecek profesyoneller yetiştirmektedir. Istituto Marangoni Moda Tasarımı, Moda Stili ve Modada İşletme gibi ana derslerin yanı sıra okulun temel odak noktası olan ticaret ve yaratıcılığı dengelemek konusunda etkili rol oynayan Alım ve Moda Yönetimi gibi derslerde sunmaktadır. Global talebi karşılayabilmek adına, Istituto Marangoni 2003 yılında Londra’ya, 2006 yılında Paris’e ve 2013 yılında Shangai’a yayılmıştır. 

2014 yılında ünlü mimar Giulio Cappellini’nin katkılarıyla okulun Tasarım Fakültesi Milano’da açılmıştır. Giulio Cappellini okul, moda ve tasarım arasında bir köprü kurarak piyasa için tamamiyle yeni bir şey yaratmıştır. 2016 yılında, kıyafet ve mobilya şirketlerinin yurdu olan Shenzhen(Çin) ve Rönesansın beşiği olduğu gibi aynı zamanda en ünlü İtalyan kişiye özel kıyafet tasarımcılarının da doğum yeri olan Floransa’da olmak üzere iki tane yeni okul açılacaktır. Floransa’daki enstitü büyüleyici eski şehir merkezinin ortasındaki Piazza S. Trinità, Gucci ve Ferragamo Müzelerinin yanındaki Via de Tornabuoni’de yer alacaktır

Istituto Marangoni dikkatli bir şekilde birçok alanı kapsayan konularda İtalyan izini muhafaza etmektedir. Bu konular karmaşık ve çeşitlenmiş lüks konsepti; tekniklerde ustalık ve yenilik; sadelik, mükemmel yorum biçimi, detay özen gösterme, kişilik üzerine kurulu bireysel farklılık, yaratıcı dürtünün sabit bir şekilde kontrolü, ince bir iş vizyonu ve girişimci tavırdır.  

Okul her sene en iyi öğrencilere onların moda, sanat ve tasarım konularında yarının çalışanları olma yönündeki hayallerinin farkına varabilmeleri için burs imkanı sunmaktadır. Böylelikle “Your chance to be the one” isimli proje için gelecekte kendi yetenekleri için savaşmaya hazır olan Istituto Marangoni “savaşçılarından” başvuruları beklemektedir.

Instituto Marangoni, 3 ana konu başlığı altında eğitim sunmaktadır.

-Sanat Eğitimleri

-Moda Eğitimleri

-Tasarım Eğitimleri

Bu eğitimler, lisans, yüksek lisans yada kısa süreli eğitimlerden oluşmaktadır.Özelikle lisana ve yüksek lisans programlarına kabul şartları oldukça seçici olduğundan dolayı bir çok öğrenci için başvurulardan önce ön başvuru hazırlık programları da kampüslerde sunulmaktadır.

Yetenekli ve başarılı öğrencilere burs imkanları da veren Instito Marangoni, öğrencilerin farklı kültürleri de tanıyabilmeleri için Paris, Londra ve Shangai’da da kampüslerini açmış, ve dileyen öğrencilerine değişim programları kapsamında farklı ülke ve kampüslerde eğitim alma olanağı sağlamaktadır.

Programlar hakkında daha detaylı bilgi için size en yakın ATLAS ofisine gelebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.

  • Paylaş: