Kanada’da 2-4 yıl arası programlardan mezun öğrencilere 3 yıla kadar çalışma izni getirildi

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Ofisi, 21 Nisan 2008 tarihinde uluslararası öğrenciler için “Lisansüstü Çalışma İzni” ile ilgili açıklamaların yer aldığı bir bildirge yayımladı.

 

Buna göre;

 

- Kanada’da tam zamanlı lise sonrası eğitimden mezun olan uluslararası öğrenciler aldıkları akademik programın süresine bağlı olarak 3 yıla kadar geçerli olan “Lisansüstü Çalışma İzni”ne başvurabilir.

 

- 2’den 4 yıla kadar olan programlardan mezun olan öğrenciler, (2 veya 3 yıllık diploma ya da 4 yıllık lisans eğitimi gibi) 3 yıla kadar varan çalışma iznine başvurabilir.

 

- 3 sömestrlık programlardan mezun olan öğrenciler 12 aylık çalışma iznine başvurabilir.

 

- 2 sömestrlık programlardan mezun olan öğrenciler 8 aylık çalışma iznine başvurabilir.

 

 

MAKSİMUM SÜRE 3 YIL

 

Bildirgede onaylanan diğer detaylar şöyle:

 

- Çalışma izni maksimum 3 yılla kadar Kanada içinde şehir sınırlaması olmaksızın geçerli olacaktır.

 

- Öğrencilerin bu izne başvururken , iş teklifi almış olmaları zorunlu değildir.

 

- İzin, açık izin şeklinde olacaktır. Bunun anlamı; öğrenciler kendi alanları ile ilgili iş bulmak zorunda olmayacaklar ve her iş değiştirdiklerinde iş izinlerini de değiştirmek zorunda kalmayacaklar.

 

ÖĞRENCİ VİZESİ ŞART

 

Lisansüstü çalışma iznine başvuran öğrencilerin ;

 

- Geçerli öğrenci vizesine sahip olmaları gerekmektedir.

 

- Mezuniyet ile ilgili gerekli unsurların yerine getirilmesinin resmi olarak duyurulmasından sonra 90 gün içerisinde çalışma izin için başvurulmalı,

 

- Önceden tamamlanmış bir eğitim sonrası iş izni alınmış olmamalı.

 

Daha detaylı bilgi için:

http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp"http://www.cic.gc.ca/english/st

Paylaş:
Yazdır