Birleşik Krallık’ta master yapmak için 12 farklı neden

Her yıl on binlerce uluslararası öğrenci, yüksek lisans için İngiltere’yi tercih ediyor. Yurtdışında master planlayan Türk öğrencilerin de ilk tercihi İngiltere. Master eğitimini İngiltere’de tamamlayan Atlas danışmanı İşte İngiltere’de master yapmak için 12 ayrı neden

Başvurularda esneklik ve kolaylık

 

Fiyat avantajı 

Birleşik Krallık’ta ki master ve MBA programlarının bir yıl sürmesi, sadece bir yıllık eğitim masrafı anlamına geldiğinden diğer ülkelere göre maddi açıdan avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca bu eğitim masrafı yalnızca sınıflarda verilen dersleri değil aynı zamanda üniversitelerin kütüphane, bilgisayar , laboratuvar ve spor salonları gibi imkanlarını da kapsamaktadır.

 

Eğitim sırasında çalışma imkanı İngilizce dilinde eğitim ve yaşam fırsatı

 

Birleşik Krallık’ta bulunduğunuz süre boyunca günümüz iş dünyasında en önemli yere sahip olan İngilizce dilinde eğitim alıp, bu dilin anadil olarak kullanıldığı bir hayatın içinde zaman geçireceksiniz.

 

Burada kaldığınız süre boyunca zaten üniversite eğitimini İngilizce almak İngilizcenizde çok önemli bir gelişime sebep olacaktır. Ancak okul dışındaki günlük hayatınızda yapacaklarınız da ingilizcenizin gelişimine en az üniversite eğitiminiz kadar katkıda bulunacaktır. Günlük gazeteleri takip etmek, kitap okumak, televizyon izlemek, anadili İngilizce olan veya olmayan yabancı arkadaşlarınızla vakit geçirmek, sinema veya tiyatroya gitmek, alışveriş yapmak, yabancıların olduğu ortamlarda part-time çalışmak, hatta sokakta yürürken veya toplu taşıma araçlarında seyahat ederken anadili İngilizce olan iki-üç kişinin aralarındaki konuşmaya kulak misafiri olmak dahi yurtdışında bulunduğunuz süre içinde İngilizcenizin gelişimine büyük katkı sağlar.

 

 

Birleşik Krallık’ta eğitim gören öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 30’luk kısmının farklı ülke vatandaşlarından oluştuğu gerçeğini de göz önüne alırsak, buradaki eğitim süreciniz boyunca birçok farklı ülkeden ve kıtadan gelen, farklı kültüre sahip insanları tanıma fırsatını da elde edeceksiniz. Bu, eğitiminizin ardından kendi ülkenizde yaşayıp çalışmaya karar verseniz dahi size, özellikle de iş dünyanızdaki ve sosyal hayatınızdaki insan ilişkilerinizde çok büyük avantajlar sağlayacaktır.

 

 

Her ne kadar kişinin yaptığı işe olan saygısı ve sorumluluk bilinci, işle ilgili bilgi düzeyi, iş tecrübesi ve kendisini geliştirebilme azmi ve yeteneği bir kağıt parçasından ibaret olan diploma veya sertifikalardan çok daha önemli olsa da, Birleşik Krallık’ta ki eğitiminiz sonucunda, tüm dünyada geçerliliği olan, saygı duyulan ve size birçok iş fırsatının kapılarını açacak diplomalara sahip olacaksınız. Burada yapacağınız lisansüstü eğitimi sonucunda alacağınız belge, sadece sizin belli bir alanda dersler görüp, sınavları ve tezleri vererek mezun olduğunuz anlamına gelmekle kalmayıp, aynı zamanda yurtdışında, anadiliniz olmayan bir dilde eğitim alabilecek olgunluğa sahip olduğunuzu, bu eğitim süreci boyunca belli bir disiplin içinde yaşayabileceğinizi, başarılı araştırmalarda bulunabileceğinizi, sorumlulukların altından başarıyla kalkabileceğinizi ifade eder. Bu da işverenlerin iş başvurularınızı bu açıdan değerlendirmelerini sağlar.

İş hayatında kazanılan avantajlar

 

Yapılan araştırmalara göre, iş sektöründeki lisansüstü eğitimi almış bayanlar, lisans eğitimi almış bayan meslektaşlarından yüzde 34, lisansüstü eğitimi almış erkekler ise lisans eğitimi almış erkek meslektaşlarından yüzde 20 daha fazla kazanmaktadırlar. Birleşik Krallık’ta lisansüstü eğitimi aldıktan sonra bir yıl içinde iş bulamayan kişi sayısının da yüzde 3’ün altında olduğu saptanmıştır.

Eğitim sisteminde farklı seçenekler ve esneklik

Konaklama

Ulaşım Nüfusun yapısı

Hindistan, Sri Lanka, Somali, Pakistan, Polonya, Arnavutluk, Romanya ve İran; Britanya’da yoğun nüfusa sahip ülkelerdir.

  • Paylaş: