Hem Leeds hem de Uludağ Üniversitesi Diploması

Uludağ Üniversitesi’nde işletme ve yüksek düzeyde işletme eğitimi alan öğrenciler, bundan sonra eğitimlerinin bir bölümünü İngiltere’nin Leeds Metropolitan Üniversitesi’nde görecek ve hem Leeds hem de Uludağ Üniversitesi’nden diploma alacak.

Uludağ Üniversitesi ile İngiltere’nin Leeds Metropolitan Üniversitesi arasında işletme lisansı ve MBA (üst düzeyde işletme yönetimi yüksek lisans) programı konusunda eğitim protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ile Leeds Metropolitan Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Dekanı Brian Whittington arasında imzalanan protokol kapsamına giren programlara, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde öğrenci alınıyor.

Leeds Metropolitan Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Brien Whittington, Türkiye’de ilk kez çift diploma programını Uludağ Üniversitesi ile başlatmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Leeds Metropolitan Üniversitesi’nin 50 binin üzerinde öğrencisi bulunduğunu ve bunların büyük kısmının Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler olduğunu belirten Prof. Whittington, bu programların yaygınlaşması için devletten de destek aldıklarını ve 50 milyon Avro’luk yeni bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Prof. Whittington, şimdilik iki programla başlayacak çift diploma eğitiminin yakında daha farklı alanlarda da yaygınlaşması için çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran da, 2000 yılında göreve geldiklerinde eğitim reformunu başlattıklarında, bu yolun sonunda Avrupa ve ABD üniversiteleri ile işbirliği anlaşmalarının olacağını söylediklerini bildirerek, "Eğitim kalitesinde ulaştığımız düzey, dünyanın saygın üniversitelerinin bizimle işbirliği yapmak istemelerinden bellidir. Özellikle geçen yıldan bu yana neredeyse her ay bir büyükelçi ziyaretime gelerek eğitimde işbirliği yapmak istediklerini bildirmektedir. Geçen yıl, İtalya’nın Torino Politeknik Üniversitesi ile makine mühendisliği konusunda çift diplomalı yüksel lisans eğitimi anlaşmasını yaptık. ABD’deki Newyork State University (SUNY) ile Ziraat Fakültesi’nde çift diploma programı başlatma konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Bugün imzaladığımız protokole göre de, işletme konusunda lisans ve MBA dediğimiz üst düzeyde işletme yönetimini içeren yüksek lisans programını başlatıyoruz. Üniversitemizde bu programı tercih eden lisans öğrencilerimiz, 3. sınıfı İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde, diğer sınıfları da Uludağ Üniversitesi’nde okuyacak ve sonuçta her iki üniversiteden de ayrı ayrı diploma alacak. Aynı şekilde MBA programında yüksek lisans gören öğrenciler de bir yılını İngiltere’de bir yılını bizde okuyacak ve her iki üniversiteden de ayrı ayrı diploma alacak." şeklinde konuştu.

Bu eğitimlerin diğer programlardan farklı bir harç ödemesine tabi olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, “Üniversiteler, ayakta durabilmek için girişimci üniversite yaklaşımıyla kendi kaynaklarını kendileri yaratmak zorundadır. Aksi takdirde devletin ayırdığı paylarla ayakta kalmaları mümkün değildir” dedi.

Konuşmaların ardından, Leeds Metropolitan Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Brian Whittington ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, eğitimde işbirliği protokolüne imza attılar.


Kaynak: Uludag.edu.tr

  • Paylaş: