Amerika ‘da Community College Eğitimi

Her yıl 10 milyondan fazla öğrenci, Amerikalı öğrencilerin yaklaşık %40’ı üniversite eğitimlerine Community College’lerde başlamaktadır. Community College’ler Amerikan eğitim sisteminin çok önemli bir parçasıdır ve Amerika’da 1000’den fazla Community College bulunmaktadır.

Community College’lar farklı eğitim seçenekleri sunan iki yıllık üniversitelerdir. Community College lar de Amerika genelinde ortak bir müfredatla eğitim verilmektedir.

Öğrenciler Community College’lerde  sadece iki yıllık bir derece alıp ( Associate Degree)  çalışma hayatına atılabilir, yada üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına 2. Sınıftan transfer olabilir.

Community College’ların çoğunun özellikle bulunduğu eyalette olan dört yıllık kolej/üniversiteler ile akademik denklik  anlaşmaları vardır. Bu da Community College’lerde alınan derslerin tamamının transfer olması anlamına gelir

Community College’lerin ücretleri 4 yıllık üniversiteler ile kıyaslandığında çok daha düşüktür. Düşük maliyetler, esnek giriş koşulları, küçük sınıflar ve kişisel ilgi nedeni ile  bir çok Amerikalı ve yabancı öğrenci üniversite eğitimlerine Community College’lerde başlamaktadır.

Community College’lerde lise tamamlama, İngilizce Dil Eğitimi, Mesleki Eğitim Programları ve Üniversite Transfer programları sunulmaktadır.  İngilizcesi yeterli olmayan öğrencilerin öncelikle Community College’lerde İngilizcelerini geliştirmeleri ve sonrasında TOEFL gibi herhangi bir sınava girmelerine gerek kalmadan akademik eğitimlerine devam etmeleri mümkündür. Başvurular için genellikle lise not dökümü ve mezuniyet belgesi yeterli olmaktadır.

Community College lerde akademik eğitim yılı genellikle ocak, nisan, haziran ve eylül aylarında başlayan “ çeyrek dönemlere bölünmüştür. Eğitiminize bu dönemlerin herhangi birinde başlamak mümkün olmaktadır.

Community College’lerde 1 akademik yıllık eğitim ücretleri ortalama 7500-8,000 USD civarındadır.

Temsilcisi Olduğumuz ve uluslar arası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen Community College’lerden bazıları

Santa Monica College   www.smc.edu

Diablo Valley College   www.dvc.edu

Seattle Central Comm. Coll.      www.seattlecentral.edu

Edmonds Comm. Coll.             www.edcc.edu

South Pudget Comm. Coll        www.spscc.edu

Green River Comm. Coll           www.greenriver.edu

Pierce College              www.piercecollege.edu

  • Paylaş: