Popülerliği son yıllarda ülkemizde de oldukça artan, hizmet sektörlerinin en değerlilerinden birisi olan mutfak sanatları eğitimleri için yurtdışı, alternatif bir adres olarak öne çıkmaktadır.

Aşçılık ve mutfak sanatları alanında kariyer yapmak isteyen yada halihazırda bu sektörde çalışan ancak mesleğinde uzmanlaşmak ,kendini geliştirmek isteyen profesyoneller, yurtdışında alacakları bu eğitimler sayesinde dünya mutfaklarını anavatanlarında öğrenme şansına sahip olurlar.
Öğrencilerin yada profesyonellerin tercih edebilecekleri, dünya mutfaklarından derlenen çok çeşitli programlar ve bu programları sunan üniversiteler yada özel okullar mevcuttur.

Lisans ve yüksek lisans düzeyinde verilen eğitimlerin dışında profesyonel eğitimler adı altında daha kısa süreli olan programlar da okullar tarafından sunulmaktadır. Her seviyeye uygun olarak dizayn edilmiş olan eğitimler, başlangıç seviyesinden uzmanlık seviyesine kadar geniş bir yelpazede sunulmaktadır.


Profesyonel aşçılık eğitimlerinden, kahve eğitimlerine, şarap uzmanlık eğitimlerinden pastacılık eğitimlerine kadar çok geniş bir yelpazede dünya mutfakları üzerine eğitim alabileceğiniz gibi, hizmet sektörüne bağlı olan Hizmet Sektörü Yönetimi (Hospitality Management) yada Gastronomi programları üzerine de eğitimler alabilirsiniz.


Aşçılık ve mutfak sanatları eğitimlerinin bir çoğunda zorunlu yada isteğe bağlı staj olanakları da mevcuttur. Bu stajlar sayesinde okullarda alınan teorik ve pratik bilgileri, gerçek iş hayatına uygulama fırsatı elde edebilirsiniz. Eğitim alınacak ülkenin vize şartlarına göre maaşlı yada maaşsız olarak bu stajlar organize edilebilmektedir.


Dünya’nın en büyük ve prestijli eğitim kurumlarından birisi olan Le Cordon Bleu, Atlas Yurtdışı Eğitim tarafından resmi kayıt merkezi statüsünde olup, Amerika’dan, Avrupa’ya, Asya’dan Avustralya’ya kadar çok farklı kampüsleri için öğrencilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır.



Yurtdışında alabileceğiniz aşçılık ile ilgili eğitimler 
-Profesyonel aşçılık
-Pastacılık ve fırın sanatları
-Şarap uzmanlığı
-Dünya mutfakları (Uzakdoğu, Avrupa, Asya, Africa)
-Uluslararası Restoran Yönetimi (Lisans ve Yüksek lisans düzeyinde)
-Uluslararası Otel Yönetimi (Lisans ve Yüksek lisans düzeyinde)

Atlas Yurtdışı Eğitim olarak farklı ülkelerde ve farklı okullar için de ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır
Bütçenize en uygun olan eğitim sistemini oluşturabilmemiz için eğitim danışmanımız Murat Seyfi murat@atlasedu.com  veya İsmail Fenerci ismail@atlasedu.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.
  • Paylaş: