• Yurtdışında Yaz Okulları

Eğitim günlerinin sonuna yaklaşıldığı dönemlerde birçok aile çocuğunu sosyalleşebilsin ve bir şeyler öğrensin diye artık yurtdışında yaz okullarına göndermek istiyor. Gençlerde, yeni arkadaşlar edinmek, değişik ülkeler görmek, çevrelerini genişletmek, eğlenmek ve farklı eğitimler almak için yurtdışında yaz okullarını tercih ediyorlar.

Dil eğitimine özellikle erken yaşta başlanıldığı takdirde kalıcı ve güzel bir gelişim sağlanabildiği yadsınamaz bir gerçektir. Çocuklarımız bir yabancı dili konuşulduğu ülkede öğrenerek sadece dil eğitimi değil aynı zamanda farklı kültürlerden gelen yaşıtlarıyla iletişim halinde olmayı öğrenerek hem kişisel gelişimlerini ve hem de bu süreçte farklı deneyimler elde ederek vizyonlarını, ufuklarını genişletme fırsatını yakalarlar. Çocuklarımız için yapılabilecek en güzel yatırım onların eğitimi ve gelişimi doğrultusunda olanıdır. Çocukların ve gençlerin psikolojik ve sosyal gelişiminde çok önemli bir rol oynayan yurtdışı eğitim deneyimi, ileriki yaşlarda özgüveni gelişmiş ve donanımlı bireyler olmalarında da büyük katkılar sağlamaktadır.

Yurtdışında sunulan Yaz Okullu Programları;

Bireysel Katılımlı Yaz Okulları

Öğrenci bireysel veya küçük gruplarla yolculuk yapar, havalimanında okul yetkilileri tarafından karşılanır. Bu programa genelde bağımsız olabilen ve günlük konuşmaları yapabilecek kadar yabancı dil bilen öğrenciler katılır. Bireysel ve küçük gruplarla yaz okullarına katılan öğrencilerin İngilizce  gelişimleri çok hızlı olmaktadır.

8-18 Yaş için Yaz Okulları

Yaz kurslarının en önemli özelliği öğrencilerin eğitim süreçlerini bir tatil havasında sıkılmadan eğlenceli bir şekilde geçiriyor olmalarıdır. Eğitimlerini genellikle sabah saatlerinde veren okullar öğleden sonra okulun öğrencileri için çeşitli sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerle programlarını zenginleştirip çocuklara aldıkları eğitimi oluşturulan sosyal ortamlarda kullanma fırsatını sunarlar. Burada amaç öğrencilerin hafta boyunca sınıfta öğrendiklerini pratik olarak pekiştirmeleri ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerle iyi vakit geçirerek, kaynaşmalarını ve dili kullanmalarını sağlamaktır.

Lise öğrencileri için yaz okulları / Elit yaz okulları programları

Türkiye’de İngilizce eğitim veren liselerde okuyan ve orta düzey ve üzerinde İngilizce bilenler için "Elit Yaz Okuları" kursları en uygun seçeneklerdir. Bu kurslar dünyanın önde gelen; Cambridge Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Georgetown Üniversitesi ve Michigan Üniversitelerinde veya seçkin liselerde düzenlenir. Yaz aylarında dünyanın en iyi üniversite veya lise kampüslerinde 10-18 yaş arası öğrencilere yönelik olarak yaz okulu programları düzenlenmektedir. Elit yaz okullarında İngilizce dersleri yanı sıra üniversiteye yönelik kredi dersleri veya bazı lise dersleri izlenebilir veya sanat ve spor alanlarından birinde, yoğun kurslar yapılabilir. Programlara yabancı öğrenciler yanı sıra Amerikalı ve İngiliz lise öğrencileri de katılır. Elit yaz okullarında öğrenciler İngilizce dersleriyle paralel olarak ;" Antropoloji, Sanat ve tasarım, Astronomi, Gökbilimleri, Biyoloji ve Kimya, İletişim, Bilgisayar programcılığı, Ekonomi, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Tarih, Matematik, Müzik, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Dilbilimleri, Konuşma, Tiyatro gibi ekstra dersler izlerler bu dersleri üniversite eğitimlerinde kredi olarak kullanabilirler. Ayrıca dileyen öğrenci; SAT ve TOEFL hazırlık kursları alabilir.

Aileler ve Çocuklar için Birlikte Yaz Okulları

Bu program çocukları ile beraber yurtdışı eğitim deneyimi yaşamak isteyen veliler için çok ideal bir programdır. Çocukları kendi yaşıtları ile birlikte yabancı dil programı izlerken; aileler de isterlerse yetişkinlere özel programa katılıyorlar. İsteyen aileler sadece konaklama olanağından yararlanıp, gezilere katılabilirler. Aileler ister yabancı bir ailenin yanında konaklayabilir, isterlerse oda-kahvaltı hizmetinden yararlanabilir veya çocukları diğer öğrencilerle birlikte yurtta kalırken kendileri yakın bir yerde aile yanında veya otelde konaklayabilirler.

Dünyanın En İyi Üniversitelerinde Yaz Okulları

Gençler özellikle dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard Universitesi, Yale Üniversitesi, UCLA, London School of Economics . NYU vs. bünyesindeki yaz okullu programlarına katılarak bu prestijli üniversiteler bünyesinde 2 ile 6 haftalık süreçlerde İngilizce becerilerini geliştirebilirler veya bu okullarda eğitim aldıkları alanda ilgili dersleri alıp Türkiye’de kendi üniversitelerinde ders olarak saydırabilirler ancak bu yaz okulları için başvuruda gecikmemek gereklidir. Her yıl Haziran veya Temmuz'da başlayan programlar için kontenjanlar sınırlıdır.

Dil Yeterlilik Sınavı Yaz Okulları

Gençlerimiz ayrıca TOEFL, IELTS ,GMAT, GRE ve SAT sınavlarına yaz aylarında Amerika, Avusturya, Kanada ve İngiltere'de hazırlanabilirler. Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya ve diğer İngilizce eğitim veren üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans programlarının giriş koşullarından biri olan TOEFL, IELTS, üniversite eğitimi öncesi istenen SAT ya da yüksek lisansta istenebilecek GMAT, GRE sınavlarına hazırlanmak için düzenlenen yaz okulları 4 ile 12 hafta arasında sürüyor.

Yaz okullarının sundukları konaklama alternatifleri

Yurtdışı yaz okulu programlarında 7-18 yaş öğrencileri dilerlerse yurtta ya da özenle seçilmiş ailelerin yanında konaklayabilirler. Yurtlarda genellikle birden fazla kişiyle aynı odayı paylaşırken, dil gelişimlerine faydalı olması açısından farklı milletten çocukları aynı odalarda konaklatmaya özen gösterirler. Aile yanlarında ise genellikle tek veya çift kişilik odalarda konaklarlar. Her iki konaklama tipinde de 3 öğün yemek dâhildir. Güvenilir, kaliteli ve profesyonel bir atmosferde 1 ile 12 hafta arasında değişik sürelerde devam eden programlarla farklı ve unutulmaz bir deneyim yaşayım yaşamı olacaktır.
  • Paylaş: