Avustralya’da 2 yıl eğitim alanlara 18 ay ülkede çalışma izni verildi

Avustralya Göçmenlik Kanunlarında 1 Eylül den itibaren yürürlüğe girecek yeni bir uygulama Avustralya da eğitim almakta olan ve Avustralya da eğitim almayı planlayan öğrencileri yakından ilgilendiriyor.

Avustralya da 2 senelik bir mesleki eğitim programını tamamlayan öğrenciler, Nitelikli Mezun - Skilled Graduate (subclass 485) vize kategorisine başvurabilir ve 18 ay süreyle Avustralya da kalmaya devam edebilir. Nitelikli Mezun - Skilled Graduate vize kategorisine başvurabilmek için geçerli bir öğrenci vizesine sahip olmuş olmak gerekli.

Öğrenciler bu vizeye eğitimlerini tamamladıktan sonraki 6 içinde başvurabiliyor. General Skilled Migration (GSM) - Nitelikli Göçmen Vizesi ne başvuru için yeterli niteliklere sahip olmayan öğrenciler bu 18 ay içinde gerekli nitelikleri edinmeye çalışabilirler.
Skilled Graduate Vize sahipleri 18 ay süresince çalışabilir, İngilizcelerini geliştirebilir, profesyonel eğitimlerine devam edebilir ya da seyahat edebilir.

Paylaş:
Yazdır