Kanada Eğitim Planınızı Yaparken Vize Prosedürleini Göz önünde Bulundurun

Kanada hem yaşam standartları açısından hem de eğitim kalitesi açısından dünyada en önde gelen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle, her vize prosedüründe olduğu gibi öğrencilerin vize başvurusunu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususları gitmek isteyen öğrenciler en iyi şekilde yerine getirirse, vize sonucu öğrencilerin lehine olur.  

Vize aşamasında öncelikle öğrenciyi ülkesine bağlayan sebepler olmalıdır. Burada öğrenci olması, kişinin burada çalışıyor olması ve Kanada’ya eğitim amaçlı izinli gidecek olması gibi. Eğer bu etmenler yerine oturuyorsa, sponsorun hesabında tüm giderleri karşılayacak miktarda parada varsa vize genel anlamda yerine oturur. Vize evrak listesini aşağıdaki şekliyle inceleyebiliriz;

  • Pasaport ( Bulunduğunuz ildeki Emniyet Müdürlükleri’nden çıkartabilirsiniz. Pasaport   başvuruları şahsi olmaktadır.)
  • Varsa eski pasaportlar
  • Vize başvuru ücreti Garanti Bankası Çankaya Şubesi’ne yatırılmalıdır. (Hesap No 001819091287) 75 CD$ turist vizesi tek giriş, 150 CD$ turist vizesi çok giriş çıkış,    
  •  125 CD$  öğrenci vizesi
  • Vize başvuru formları orijinal  (fotokopi olmamalı). Bu formlar Atlas eğitim danışmanları tarafından doldurulmaktadır.
  • Dört adet yeni çekilmiş, cepheden fotoğraf , arka fonu beyaz
  • Niyet mektubu İngilizce olarak öğrenci tarafından bizzat hazırlanmalıdır. Eğer İngilizce  yeterli değilse danışmanlarımız bu konuda da öğrencilere yardımcı olmaktadır.
  • Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu  (Okuldan temin edilir)
  • Konaklama yeriniz ile ilgili konfirmasyon
  • 18 yaşından küçükseniz anne ve babanızdan noter onaylı muvafakat name
  • 18 yaşından küçükseniz Kanada’da yetişkin bir veli tayini ile ilgili formlar
  • Erkek öğrencilerden askerlik terhis / tecil belgesi ( İngilizce çeviri)
  • Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler
  •     Mezun iseniz diploma, öğrenci ise öğrenci belgesi (İngilizce )
  •     Akademik transkriptler(İngilizce)
  •     Varsa yabancı dil sertifika / katılım belgesi
  •     Varsa farklı alanlarda kurs sertifika / katılım belgeleri  
  • Geçmiş ve şimdiki iş tecrübeleriniz ile ilgili belgeler
  •               Çalışma / hizmet belgesi,  
  •               İşyerinden izinli iseniz izin belgesi          
  •               Maaş bordrosu
  •               Sigortalı işe giriş bildirgeniz
  •               Şirket evrakları  
  • Kendinize / ailenize / sponsorunuza ait finansal belgeler
  •    Sponsor varsa sponsorluk mektubu
  •    Banka hesap cüzdanları
  •    Firma sahibi ise şirket evrakları
  •    Çalışıyorsa yada emekli ise maaş bordroları
  •    Varsa gayrimenkul tapusu/araba ruhsatı/kira kontratı
  • -  Yurtdışında ikamet eden sponsorların pasaport fotokopileri                                                                                                                                                                     Vize dosyası hazırlandıktan ve danışmanlarımız tarafından kontrol edildikten sonra Ankara’da bulunan Kanada Konsolosluğu’na yollanmaktadır. Ortalama vize süresi 6-8 hafta arasında değişmektedir. Vize sonuçları öğrencinin adresine direk gitmektedir. Sonuç belli olduktan sonra öğrencinin uçak bileti ve konaklama konfirmasyonu belli olur. Öğrenciye şubelerimizde gitmeden önce Kanada ile ilgili oryantasyon verilir.
    Daha detaylı bilgi için;

    Özge KUBİLAY
    Atlas Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
    İzmir Şubesi

    Tel :02324419755
    Faks :02324417042
    ozgekubilay@atlasedu.com

 

Paylaş:
Yazdır