Malta Vize İşlemleri

İngiltere konsolosluğunda olduğu gibi Malta’nın da vize başvuru merkezi vardır.

http://www.maltavac-tr.com/  adresinden gerekli olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Vize başvuru merkezleri Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere 3 ilde bulunmaktadır.

Vize başvurularını yetkili acenta olarak Atlas sizler adına yapmaktadır. Vize başvuru merkezlerinin bulunmadığı illerdeki şubelerimizden başvuru yapacak öğrencilerimizin dosyaları ise bölgeye en yakın şehirdeki Atlas şubesi aracılığı ile yapılabiliyor.

Aşağıda vize başvurusu için gerekli evrak listesini görebilirsiniz.

1.      Pasaportunuz-ülkeye girişinizin en az 3 ay öncesi ve dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerliliği süresi olan)

2.      Varsa eski pasaportlarınız ve kimlik fotokopiniz

3.      Vize başvuru ücreti-100 euro (60 euro vize+40 euro servis ücreti)Vize başvuru Türkiye’de öğrenciliği devam eden başvuru sahipleri, vize ücreti olan 60 Euro’dan muaf tutulurlar. (Atlas ile başvuranlara servis ücreti 36 euro ya düşüyor)

4.      Malta’da eğitim alacağınız kurumdan orijinal kabul belgeniz.

5.      Malta’da eğitim alacağınız okulunuzun ve konaklamanızın ödeme yapılmıştır. konfirmasyonu ve ödeme dekontu.

6.      Vize başvuru formları ve imzalı checklist

7.      Öğrenci iseniz öğrenci belgeniz

8.      Varsa öğrenci kimlik kartınız

9.      Üniversite öğrencisi ise akademik transkriptler

10.  Varsa yabancı dil sertifika / katılım belgeleri

11.  2 adet yeni çekilmiş, beyaz fonlu fotoğrafınız (3,5 x 4.5 cm olmalı)

12.  Aile nüfus kayıt örneği(öğrenci adına alınmış olacak, öğrenci anne baba ve varsa kardeşlerinin isminin yazılı olduğu döküm)

13.  Öğrencinin Nüfus cüzdanı fotokopisi

14.  Öğrencinin varsa doğum belgesi

15.  Evli iseniz evlilik cüzdanı

16.  18 yaşından küçükler için anne ve babadan ayrı ayrı noter onaylı muvafakatname

17.  Öğrencinin anne ve babasının nüfus cüzdanı fotokopileri

18.  Öğrencinin sponsoru maaşlı çalışansa son 6 aylık maaş bordroları (Şirket tarafından kaşeli olmalı)

19.  Sponsorun noter onaylı taahhütnamesi.(örneğini Atlas’tan temin edebilirsiniz)

20.   

21.  Sponsor şirket sahibi ise; faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi,vergi levhası,imza sirküleri,çalışma durumunu belgeleyen kaşeli belge ve son 6 aya ait ssk bildirgesi.

22.  Sponsorun çalışma / hizmet belgesi (Şirketin antetli kağıdına alınmış imza ve kaşeli olan)

23.  Öğrencinin uçak bileti rezervasyon dökümü

24.  Öğrencinin kurs bitiminden sonraki +15 günü de kapsayan sağlık ve seyahat sigortası. En az 30.000 Euroluk teminata sahip olmak zorunda.

25.  Varsa gelir getirisi olan ev tapularının fotokopisi

26.  Sponsorun banka hesabındaki paranın hesap dökümü (vize başvurusundan 1 gün önceki tarihte son işlem tarihi olmak zorunda)

90 güne kadar turist, 90 günden fazla kalımlarda öğrenci vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.

Konsolosluğun ek bir belge isteme yetkisi bulunmaktadır.

Konsolosluk tarafından hemen hemen her öğrenciden ek bir belge talep edilmektedir.

Detaylı bilgi için Atlas ofislerinden Gülnur Tunca gulnur@atlasedu.com ve Sıla Selin Sezgin sila@atlasedu.com  ile iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş:
Yazdır