Barış Yılmaz’'ın hayali, uluslararası bir ilaç şirketinin AR-GE bölümünde çalışmak. Bunun için, Marmara Üniversitesi’nde Kimya bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans için Colorado State Üniversitesi Pueblo’ya gitti. Üniversi

Barış Yılmaz’ın hayali, uluslararası bir ilaç şirketinin AR-GE bölümünde çalışmak. Bunun için, Marmara Üniversitesi’nde Kimya bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans için Colorado State Üniversitesi Pueblo’ya gitti. Üniversitede eğitim asistanlığı yapan Yılmaz, ayda yaklaşık 600 dolar kazanıyor, yani masraflarının yüzde 70’ini karşılıyor.  
  
Türkiye de nereden mezun oldunuz?
- Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya bölümünü bitirdim.

Yurtdışına gitmeye nasıl karar verdiniz?
- Okulu bitirmeye yakın bir zamanda yurtdışına çıkmak için araştırma yapmaya başladım. Akademik geçmişim ile hayallerimin peşinden gitmek istedim. En büyük hayalim, uluslararası bir ilaç şirketinin AR-GE bölümünde çalışmak.

Gitme kararı verirken ve gideceğiniz okul ve ülkeyi seçerken zorlandınız mı?  Bu aşamada Atlas ta nasıl bir yardım aldınız?
- Ülke seçerken açıkçası zorlandım. Çünkü kimya alanında İsviçre ve Almanya önde gelen ülkelerdi ve bu ülkelerde ikinci bir yabancı dil problemi vardı. İngiltere'yi ise yaşam masrafları çok pahalı olduğu için eledim ve Amerika da master yapmaya karar verdim.

Toefl ve Gre’den aldığım puanlardan ötürü Colorado State University Pueblo’ya, Kimya masterı için kabul edildim. Okula ders kaydı yaptırdıktan birkaç gün sonra biraz şansla, biraz da Marmara Üniversitesi'nde öğrenci asistanlığı yaptığım için eğitim asistanlığı aldım. Ayda yaklaşık 600 dolar alıyorum ve masraflarımın yüzde 70’ini karşılıyorum. Atlas bu konuda bana çok yardımcı oldu,  danışmanımın sabır ve yardımlarıyla bu üniversiteye kabul edildim.

Yurtdışında eğitiminiz sırasında ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

- Daha önceden Kanada Toronto’ya gittiğimden bu sefer yurtdışında zorlanmadım. Ama yurtdışına çıkacaklara tavsiyem,  özellikle Amerika’ya gelmeden önce mutlaka bol bol döner kebap ve iskender yesinler

  • Paylaş: