Yurtdışı eğitimini Amerika’da almaya karar veren Serdar Menekşe, şu anda New York’da Embassy CES dil kursuna gidiyor. Menekşe, New York bir fırsatlar şehri diyor ve ekliyor ; “Eğer mümkünse yurtdışına tek çıkın.”

Yurtdışı eğitimini Amerika’da almaya karar veren Serdar Menekşe, şu anda New York’da Embassy CES dil kursuna gidiyor. Menekşe, New York bir fırsatlar şehri diyor ve ekliyor ; “Eğer mümkünse yurtdışına tek çıkın. ”

 

Şu anda yurtdışında nerede, ne eğitimi alıyorsunuz?

 

New York ta Embassy CES’de genel İngilizce ve işletme İngilizcesi eğitimi alıyorum.6 haftalık dil eğitimimden sonra 2 ay da staj yapacağım. Burada müthiş bir staj imkânı buldum, önümüzdeki hafta dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Merrill Lynch de staja başlıyorum. Okul bünyesinde çalışan bir staj departmanı var ve öğrenciler için staj mülakatı  ayarlıyorlar, bana gelen fırsatı kaçırmadım ve mülakatı geçtim! New York gerçekten bir fırsatlar şehri...

Türkiye de hangi okullarda öğrenim gördünüz?

Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce işletme bölümünü kazandım ve önümüzdeki dönem 4. sınıfa devam edeceğim.



Türkiye de Hangi okullarda öğrenim gördünüz?

Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce işletme bölümünü kazandım ve önümüzdeki dönem 4. sınıfa devam edeceğim.

Yurtdışına gitmeye nasıl karar verdiniz?

Uzun zamandır planlarım arasında vardı. Yurtdışına gitmek ve üniversiteyi bitirmeden önce son şanstı benim için bu sene. Yurtdışına gitmenin birçok yolu var WAT programları gibi ama bu dili öğrenmenin en güzel yolu insanlarla sürekli iletişim halinde olmak ve farklı dilleri konuşan kişilerle arkadaş olmak bunun için de dil okuluna gitmeyi tercih ettim. Staj imkânı olması da beni cezbeden en büyük faktör diyebilirim.

Gitme kararı verirken ve gideceğiniz okul ve ülkeyi seçerken zorlandınız
 mı?  Bu aşamada Atlas ta nasıl bir yardım aldınız?


Açıkçası başlangıçta 2 alternatif vardı benim için: New York ve Toronto. Amerika nın ve Kanada nın iki büyük finans merkezi şehirleri. Yani okulumla ve ilgi alanımla bağlantılı olarak bir seçim yaptım. Bu aşamada Atlas in tavsiyelerini değerlendirdim. Danışmanımla beraber New York a karar verdik. Atlas tan Türk öğrenciler tarafından fazla tercih edilmeyen okulları önermelerini istedim. Tam anlamıyla istediğime ulaştım diyebilirim okulumdaki Türk öğrenci sayısı yok denecek kadar az.

Yurtdışına gittiğinizde karşılaştığınız zorluklar neler oldu?Anlama ve konuşma konusunda zorlanmadım diyebilirim. Amerikalılar gayet yardımsever insanlar. Hiçbir zaman soru sormaktan çekinmedim. Burada insanlar sizi sabırla dinliyor ve elinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Ama maddi olarak zorluklarla karşılaşmak mümkün çünkü bu şehir gerçekten pahalı. Türkiye de pahalı olan şeyler burada ucuz, burada pahalı olan şeyler ise Türkiye de ucuz. Özellikle yemekler pahalı diyebilirim.

Yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilere tavsiyeleriniz neler olabilir?

Öncelikle tavsiyem kesinlikle Türklerin olmadığı bir bölgeyi ve okulu tercih edin ve eğer mümkünse tek gelin! Ben tek başıma geldim ve İngilizce konuşmaktan başka çarem yoktu bu yüzden kendimi geliştirmem kolay oldu. Tercih süresince danışmanınızla her zaman temas halinde olun ve tavsiyelerini mutlaka değerlendirin. Buraya geldikten sonra da her şeyi kendiniz halletmeye çalışın insanlarla konuşmaktan asla çekinmeyin. Şunu unutmayın İngilizce bizim öz dilimiz değil biz bu dili öğrenmeye çalışıyoruz eğer siz bir şey anlatmaya çalışırsanız ve buradaki insanlar sizi anlamazsa bu sizin değil sizi anlamayanların sorunu! Çünkü bu onların dili!

  • Paylaş: