Tuğçe Tuna, yurtdışında bir üniversitede öğrenim görmeyi çocukluğundan beri istiyordu. Marmara Üniversitesi İngilizce Çevre Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, Atlas'a geldi. Şimdi İngiltere deki University of Bath da yüksek lisan

Tuğçe Tuna, yurtdışında bir üniversitede öğrenim görmeyi çocukluğundan beri istiyordu. Marmara Üniversitesi İngilizce Çevre Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, Atlas'a geldi. Şimdi İngiltere deki University of Bath da yüksek lisans yapıyor. "Bu deneyimin beni kariyerime daha iyi hazırladığını düşünüyorum" diyor.

Hangi okullarda ne eğitimi aldınız?
Ortaokul ve lise eğitimimi Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Nişantaşı Işık Lisesi'nde tamamladım. Bu okulda 7 sene boyunca başarı bursuyla, eğitim ücreti ödemeden okudum. Lisans eğitimimi Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İngilizce Çevre Mühendisliği Bölümünde aldım. Ekim ayından beri de University of Bath da Msc Management yüksek lisansı yapıyorum.

Yurtdışına gitmeye nasıl karar verdiniz?
Yabancı bir üniversitede eğitim görmeyi çocukluğumdan beri istiyordum. Yabancı bir ülkede yaşayacağım akademik ve kültürel deneyimlerin beni geliştireceğine inanıyordum. Karar vermemde etkili olan bir başka faktör de mühendislik eğitimi üzerine işletme yüksek lisansı yapmamın bana günümüz iş dünyasında avantaj sağlayacağını düşünmemdi.

Gitme kararı verirken ve gideceğiniz okul ve ülkeyi seçerken zorlandınız mı? Bu aşamada Atlas tan nasıl bir yardım aldınız?
Gitme kararı verirken birçok etkeni göz önünde bulundurmam gerekti. Bu etkenler arasında mali açıdan karşılayabileceğim bir okul olması, okulun global sıralamalarda yüksek olması, istediğim bölümün kabul şartlarını sağlayabilecek durumda olmam, yaşayacağım yerin hayat standartlarını karşılayabilmem bulunuyordu. Ülke konusunda ise konuşulan dilin İngilizce olması önceliğim idi. Atlas bu faktörlerin hepsinde bana sonuna kadar yardımcı oldu. Eğitim Danışmanımla ilk önce gitmek istediğim ülkeye karar verdik. Ülkeyi seçtikten sonra işletme masterı sıralamasında ilk 50 de bulunan okullarda istediğim bölümün olup olmadığını araştırdık. Seçtiğimiz üniversiteler arasında daha sonra eğitim ücreti, kabul koşulları ve program içeriklerinden bana en uygun olanlarını seçtik. Bu faktörlerin hepsini teker teker değerlendirdikten sonra İngiltere deki önde gelen 6 üniversiteye başvurduk. Kabul geldikten sonra da aralarından sıralamada en yüksek olanı seçtikten sonra konaklama, vize, ücret ödeme gibi en ufak ayrıntıya kadar Atlas bana yardımcı oldu.

Yurtdışında olduğunuz süre boyunca zorluklar yaşadınız mı?
Yurtdışında olduğum sure boyunca ciddi bir sorun yaşamadım. Adapte olmakta zorluk çektiğim tek nokta farklı kültürlerden ve disiplinlerden gelen öğrencilerle grup projelerinde çalışmak oldu.

Yurtdışında öğrenim görmek kariyer hedeflerinizi değiştirdi mi?
Yurtdışında eğitim görmek kariyer hedeflerimi daha da belirginleştirmemde etkili oldu. Kısacası ne istediğimi daha da iyi bilir duruma geldim. Uluslararası düzeyde eğitim almak ve dünyanın her yerinden gelen öğrenciler ve akademisyenlerle çalışmanın beni kariyerime daha iyi hazırladığını düşünüyorum.

Yurtdışı deneyimin size en önemli faydası ne oldu?
Yurtdışı deneyimimin bana getirdiği birçok artılar oldu. Uluslararası düzeyde eğitim almak istediğim kariyer hedeflerine beni bir adım daha yaklaştırdı. Farklı bir ülkede yaşamanın kültürel ve sosyal açıdan kişilik gelişimime birçok katkısı oldu. Çeşitli kültürlerden gelen öğrencilerle hem yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı hem de profesyonel anlamda çalışma şansı yakaladım. Lisans eğitimimin boyunca akademik anlamda kendimi geliştiremediğim alanlarda kendimi geliştirme şansı bulmam benim için çok faydalı oldu.

  • Paylaş: