Ayber Aykut Öztürk, Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Avustralya Sydney’eki Ag Mate Academy’de 10 aylık İngilizce programına katılan Öztürk, şu anda bir tekstil firmasında çalışıyor. Öztürk, “Atlas Eğitim ile tanı

Ayber Aykut Öztürk, Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Avustralya Sydney’eki Ag Mate Academy’de 10 aylık İngilizce programına katılan Öztürk, şu anda bir tekstil firmasında çalışıyor. Öztürk, “Atlas Eğitim ile tanışmadan önce, yurtdışında eğitim işlemleri gerçekleştirmenin çok zor olduğunu düşünüyordum” diyor.

 

Bugüne kadar hangi okullarda, hangi alanlarda eğitim aldınız?

- Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldum. Ardından Avustralya Sydney’eki Ag Mate Academy’de, 10 ay boyunca Genel İngilizce eğitimi aldım.

 

Şu an profesyonel yaşamınızda ne yapıyorsunuz?

- 1,5 yıldır bir tekstil firmasında Merkezi Planlama bölümünde Endüstri Mühendisi olarak çalışıyorum. Yurtdışında dil eğitimimi tamamlayıp Türkiye’ye geri döndükten 1 ay sonra, İstanbul’da NATO‘ya bağlı bir birlikte 6 aylık askerlik görevimi yerine getirdim. Bu sırada İngilizce NATO askeri harekat ve eğitim notlarının çevirilerini yaptım. Yurtdışından gelen NATO Komutanlarına gerekli konularda bilgi akışı sağladım. Askerlik döneminden sonra da halen çalışmakta olduğum firmada İngilizceyi gerek müşteri, gerekse tedarikçilerimizle olan ilişkilerimizde etkin olarak kullanıyorum.

 

Yurtdışına gitmeye nasıl karar verdiniz?

- Üniversite yıllarında, okulum bittikten sonra İngilizce eğitimi için yurtdışına gitmeyi düşünüyordum. Yakın bir arkadaşım ben üniversite son sınıftayken, İngilizce dil eğitimi için Avustralya Sydney’e gitti. Kendisiyle sürekli görüşüyorduk ve her fırsatta bana mezun olduktan sonra iş hayatına girmeden dil eğitimi için mutlaka yurtdışına çıkmam gerektiğini söylüyordu. Arkadaşım ATLAS eğitim danışmanlığı ile işlemlerini gerçekleştirip yurtdışına çıkmıştı. Mezun olduktan sonra arkadaşımın tavsiyesi üzerine ATLAS aracılığıyla yurtdışında eğitim görmeye karar verdim.

 

Gitme kararı verirken ve gideceğiniz okul ve ülkeyi seçerken zorlandınız mı? Bu aşamada ATLAStan nasıl bir yardım aldınız?

- Atlas Eğitim ile tanışmadan önce, yurtdışında eğitim işlemleri gerçekleştirmenin çok  zor olduğunu düşünüyordum. Atlas’la görüşmeye gittiğim ilk günden itibaren bu endişelerim, bana gösterdikleri içten yakınlık, ilgi ve verdikleri bilgiler sayesinde azaldı. Atlas danışmanları bana gideceğim ülkeler, eğitim alacağım okullar hakkında geniş bilgi sunarak, karar vermemde yardımcı oldular. Vize işlemleri, konaklama ve ulaşım gibi konuları çok hızlı bir şekilde çözdüler.

 

Yurtdışına gittiğinizde karşılaştığınız zorluklar neler oldu?

- Yurtdışına çıktığımda aslında çok da zorluk yaşamadım. Farklı bir ülkede yaşamaya alışma dönemim de kısa sürdü. Konaklama ve iş bulmak öğrenciler için belki ilk zamanda problem olsa da zaman içinde edindiğiniz çevre sayesinde bu problemi çözüyorsunuz. Ben yemek konusunda sıkıntı çektim. Eğer mutfakla aranız iyi değilse dışarıda hazır yemek yemekten başka çareniz yok. Avustralya’da en çok Türk yemeklerini özledim.   

 

Yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilere tavsiyeleriniz neler?

- Yurtdışına çıkmak ve orada yaşamak gerçekten çok önemli, insanın dünyaya bakışı büyük ölçüde değişiyor. Dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerle tanışmak, onların kültürlerini öğrenmek, beraber yaşayabilmek büyük bir keyif veriyor insana. Yurtdışı tecrübesinin yanında dil eğitimi, lisans ya da yüksek lisans eğitimi görmek iş hayatınız ve kariyeriniz için katma değer sağlıyor. Yurtdışına bir şekilde gitmeyi düşünüyor ama neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız en kısa sürede ATLAS eğitime gidin size en iyi şekilde yardımcı olacaklardır.

  • Paylaş: