• atlas
Malta, Schengen bölgesine üye ülkelerden biridir. Dolayısıyla Malta vizesi bir ‘Schengen vizesi’dir.

Diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi Malta da vize başvurularını aracı kurum olan VFS Global Vize Başvuru Merkezi üzerinden kabul etmektedir.

http://www.maltavac-tr.com/ adresinden gerekli olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Vize başvuru merkezlerinin bulunduğu lokasyonlar, İstanbul (Harbiye ve Altunizade), Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Edirne, Antalya, Bodrum ve Trabzon’dur.

Vize başvurularını yetkili acente olarak Atlas sizler adına hazırlamaktadır, ancak vize başvurularını, başvuru sahipleri bizzat yapmak zorundadır. Başvuru sahiplerinin, her başvuru için vize başvuru merkezine giderek parmak izi bırakmaları gerekmektedir. Vize başvuru merkezlerinin bulunmadığı illerdeki şubelerimizden başvuru yapacak öğrencilerimizin dosyaları ise bölgeye en yakın şehirdeki Atlas şubesi aracılığı ile yapılabiliyor.

Aşağıda vize başvurusu için gerekli evrak listesini görebilirsiniz.

1.Pasaportunuz

2. Varsa eski pasaportlarınız ve kimlik fotokopiniz

3. Vize başvuru ücretleri 90 güne kadar süreler için 60 Euro, 90 gün üzeri için 66 Euro; VFS hizmet bedeli 30 Euro)

5. Vize başvuru formları ve imzalı checklist

6. 2 adet yeni çekilmiş, beyaz fonlu biometrik fotoğrafınız (3,5X4.5 cm)

7. Malta’da eğitim alacağınız kurumdan orijinal kabul belgeniz (Atlas tarafından getirtilecektir)

8. Okulunuzun ve konaklamanızın ödeme yapılmıştır konfirmasyonu ve ödeme dekontu

9. 30,000 €’luk seyahat-sağlık sigortası-Atlas ile yaptırabilirsiniz

10. Uçak biletiniz yada rezervasyon onayı- Atlas ile yaptırabilirsiniz

11. 18 yaşından küçükseniz anne ve babanızdan ayrı ayrı noter onaylı muvafakatname

12. Evli iseniz evlilik cüzdanı



13.Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler :

13.1 Mezun iseniz diploma, öğrenci ise öğrenci belgesi (öğrenci kimliğiniz ve öğrenci belgeniz)

13.2 Akademik transkriptler

13.3 Varsa yabancı dil sertifika / katılım belgesi

13.4 Varsa farklı alanlarda kurs sertifika / katılım belgeleri



14.Geçmiş ve şimdiki iş tecrübeleriniz ile ilgili belgeler :

14.1 Çalışma / hizmet belgesi, (Antetli kağıda imza ve kaşeli)

14.2 İşyerinden izinli iseniz izin belgesi

14.3 Maaş bordrosu (Son 3 aylık ve şirket tarafından kaşeli olmalı )

14.4 Sigortalı işe giriş bildirgeniz (Son 6 aylık ve şirket tarafından kaşeli olmalı

14.5 Şirket evrakları – Asıl yada Noter onaylı kopyaları gerekmektedir.



15.Kendinize / ailenize / sponsorunuza ait finansal belgeler :

15.1 Sponsorun noter onaylı taahhütnamesi (Örneğini Atlas’tan temin edebilirsiniz)

15.2 Banka hesap cüzdanları veya hesap dökümleri (vize başvurusundan 3 gün önceki tarihte son işlem tarihi olmak zorunda)

15.3 Firma sahibi ise şirket evrakları - Asılları yada Noter onaylı kopyaları gerekmektedir. (Faaliyet Belgesi evrakı vize başvuru tarihinden en geç 5 gün önce alınmış

15.4 Çalışıyorsa yada emekli ise maaş bordroları (6 aylık maaş bordrosu ve emekli kimliği) Şirket tarafından kaşeli olmalı

15.5 Varsa gayrimenkul tapusu/araba ruhsatı/kira kontratı

15.6 Yurtdışında ikamet eden sponsorların pasaport fotokopileri


Bu evraklara ek olarak Atlas ile başvuru yapan öğrenciler için ATLAS YETKİLİ ACENTE FORMU doldurulur. Bu evrakla başvuru yapılarak başvurunun ATLAS üzerinden yapıldığı teyit edilmiş olur.

90 güne kadar turist, 90 günden fazla kalımlarda (D – Tipi Vize) öğrenci vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.

Konsolosluğun ek bir belge isteme yetkisi bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için Atlas ofisleri ile iletişime geçebilir veya Bilgi İstek Formu doldurabilirsiniz.
Paylaş:
Yazdır