• Avustralya'da Work and Holiday ve Şartları Nelerdir?


Bir yıl boyunca; İster çalışın para kazanın, İster dil eğitimi ya da mesleki eğitim alın, İster tatil yapın. Ya da hepsini birden gerçekleştirip Avustralya’da eğitim ve yaşam deneyimi edinin!

100 şanslı kişiye work and holiday
Bir yıl boyunca; 
İster çalışın para kazanın, 
İster dil eğitimi ya da mesleki eğitim alın, 
İster tatil yapın. 
Ya da hepsini birden gerçekleştirip Avustralya’da eğitim ve yaşam deneyimi edinin!

Sadece 100 kisinin kabul edileceği Work and Holiday programından faydalanmak için katılım koşullarını inceleyin.

Work and Holiday programına ön başvurular alınmaya başlandı. Program kapsamında belirlenecek 100 öğrenci ve mezununa Avustralya'da bir yıllık çalışma izni verilecek. Programa başvuracak adayların üniversitenin en az  ilk 2 yılını tamamlamış ya da mezun durumda olmaları ve 18-30 yaşlarında (31 yaşından gün almamış) olmaları gerekiyor. Katılımcıların uymaları istenen şartlar ise Avustralya’da bir işverenin yanında 6 aydan fazla süreyle çalışmamak ve 4 aydan uzun süre eğitim almamak. 

Programın avantajı, verilen çalışma izni sayesinde, katılımcıların tatillerini ve kısa süreli eğitimlerini finanse edebilmeleridir.

Programa 2017 yılı itibariyle getirilen yenilikle, Work And Holiday vizesi olan kişiler 2.Work And Holiday vizesi başvurusu yapabilmekteler. 2. vizeye başvurunun şartı Avusturalya’da bulunulan dönemde posta kodları ile belirlenmiş yerlerde, hükümet tarafından belirlenen mesleklerde çalışmak. Böylelikle 1+1 yıl toplamda 2 yıl boyunca Avustralya’da kalınabilmektedir.  

Work And Holiday Katılım Koşulları

Work and Holiday Bireysel koşullar 

  • T.C. vatandaşı olmak, 
  • Müracaat tarihinde 18-30 (31 yaşından gün almamış) yaşları arasında bulunmak, 
  • Geçerli bir pasaporta sahip olmak
  • Gidiş-dönüş biletini karşılamak ve Avustralya’da geçimini sağlamak amacıyla 7000 Avustralya doları ya da karşılığı TL bulunan banka hesap dökümleri (adayın kendisinin ya da ailesinin hesabı olabilir)
  • Erkek adaylar için askerlikten tecilli olmak ya da terhis olmak.


Work and Holiday Akademik koşullar 

  •  İngilizce yeterlilik için IELTS den 4,5 ya da TOEFL sınavından 32 ya da PTE Academic sınavından 30 puan almış olmak 
  • Üniversiteden izinli sayılmak, (üniversite öğrencileri için) 
  • Geçiminden sorumlu olduğu bir çocuğu bulunmamak,
  • Work and Holiday programına daha önce katılmamış olmak.

Work and Holiday programı kapsamında ATLAS tarafından sunulan hizmetler

  • Dışişleri Bakanlığı ve Konsolosluktan yapılan güncellemelerle ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesi
  • Dışişleri Bakanlığı’na sunulacak olan dosyanın hazırlanması
  • Konsolosluğa sunulacak olan vize dosyasının hazırlanması (Başvuru formları, vize evraklarının düzenlenmesi)
  • Konsolosluk ile öğrenci arasındaki koordinasyonun sağlanması
  • Öğrencilerimize Avustralya ile ilgili oryantasyon verilmesi 
  • Konaklama yerinin organize edilmesi
  • Avantajlı fiyatlarla uçak bileti organizasyonu
  • Zorunlu sağlık sigortasının yapılması konusunda destek olunması
  • Avustralya’ya gidildiğinde iletişimin devam etmesi

Konu hakkında daha detaylı bilgi için size en yakın ofisimize uğrayabilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.

Paylaş:
Yazdır