Bilindiği üzere birçok alanda artık tek bir yabancı dil bilmek yeterli olmuyor ve çalışma veya eğitim alanında birçok alan ikinci bir yabancı dil gerekliliği doğuruyor. Dünyada ve ülkemizde de en yaygın olarak öğrenilen İngilizcenin ardından öğrenilen yabancı dillerin başında Almanca geliyor.

 

Bir dil kendi yurdunda öğrenilir deyişinden yola çıkarak Almanca öğrenmenin ve pratik yapmanın en doğru yeri elbette ki Almanya oluyor.

 

Frankfurt, Köln, Düselldorf ve Münih başta olmak üzere almanya’nın bir çok şehrinde Almanca kurslarına katılmanız mümkün olabilmektedir.

 

Dil okullarının programları haftada 20 saat Genel Almanca veya haftada 30 saat Yoğun Almanca olmaktadır. Yoğun programlar haftada 28 veya 30 olup 20 saati genel Almanca, ek olarak 8 veya 10 seçmeli dersler verilir. Bu seçmeli dersler DAF, DHS sınav hazırlığı, iş Almancası olabileceği gibi dil pratiğinizi geliştirebileceğiniz dersler olabilmektedir. Bunların haricinde DAF hazırlık sınıfı, İş Almancası gibi özel amaçlara yönelik kurs programları da mevcuttur.

 

Bir aylık Genel Almanca kurslarının fiyatları 600 ile 1000 Euro arasında değişmektedir.

Ders yoğunluğu veya özel amaçlı kurs fiyatları ise bir ay için 1000 Euro ile 1500 Euro arasındadır.

 

6 ay ve üzeri akademik eğitimler için ise fiyatlar 3000 Euro’dan başlayıp eğitim yoğunluğuna göre 5500 Euro’ya kadar çıkmaktadır.

 

Konaklama ile alakalı olarak okullar aile yanı konaklama veya yurt konaklaması ayarlamaktadırlar. Aile yanı konaklama yarım pansiyondur. Yurtlarda genelde paylaşımlı odalarda ve paylaşımlı banyolar olmaktadır. Aile yanı konaklama fiyatları şehirden şehre farklılık göstermekle beraber haftalık 190 Euro ila 250 Euro arasındadır.

 

3 aya kadar olan eğitimler için Almanya Hükümeti turistik Shengen vizesiyle girişe izin verirken 3 ay üstü eğitimler için ise oturma izni istemektedir.

 

Atlas Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ofisleri bölge, okul ve program seçiminde ücretsiz danışmanlık vermekle beraber vize sürecinde de öğrencilere yardımcı olmaktadır. Daha fazla ve detaylı bilgi için ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz.

 

 

Almanca Dil Eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için size en yakın ATLAS Ofisimizi ziyaret edebilir veya Bilgi İstek Formu doldurabilirsiniz.

  • Paylaş: