Amsterdam Üniversitesi

1632 yılında kurulan Amsterdam Üniversitesi, 30.000 öğrencisi ve 5000 çalışanıyla araştırma odaklı bir üniversitedir.

2009 yılında Hollanda’nın en iyi üniversitesi olarak seçilmiştir ve dünya sıralamasında da ilk 50 arasında yer almaktadır.( The Times Higher Education Ranking) Amsterdam Üniversitesinin 7 tane fakültesi bulunmaktadır. Bunlar ; İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen Bilimleri Fakültesi , Sosyal ve Davranışsal Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği ve Tıp Fakülteleridir.

Amsterdam Üniversitesi, çok çeşitli eğitim programları sunmaktadır. 2 lisans programı ve 100’ün üzerinde mastır programları tamamen İngilizce dilinde yapılmaktadır. Öğrenciler, yetenek, ilgi ve amaçlarına uygun olan programlara katılırlar. Amsterdam Üniversitesi’'ndeki programlar öğrencilerini kendilerine güvenmeleri ve özgür düşünce geliştirmeleri konusunda cesaretlendirir.

Lisans programları, AB üyesi olmayan ülke vatandaşları için 9000 Euro, mastır programları 10.500-12.000 Euro arasındadır. Amsterdam Üniversitesinin AB üyesi olmayan ülkelerden gelen en yetenekli öğrenciler için sunduğu Burs Programı da mevcuttur. ( Amsterdam Merit Scholarships) Bunun yanı sıra, Hollanda hükümeti tarafından verilen bir çok burs da bulunmaktadır. Başvuru tarihleri ve başvuru şartları programdan programa değişiklik gösterir. ( Son başvurular 1 Şubat ve 15 Mayıs tarihleri arasındadır. )

Amsterdam Üniversitesi akademik araştırmalar açısından çok iyi bir üne sahiptir. Öğretim görevlileri bugünün bulgularını geleceğin eğitimlerinde kullanmaktadırlar. Amsterdam Üniversitesi her zaman sınır ötesi işbirliklerini desteklemiştir; bünyesinde 80 farklı ülkeden gelen 2500’den fazla uluslar arası öğrencisi ve araştırma görevlisi bulunmaktadır.
Amsterdam Üniversitesi, uluslar arası eğitim programına kabul edilen yabancı öğrencilere ekstra servislerden yararlanma imkanı sağlar. Öğrenci işleri merkezi, yeni öğrencilere gerekli vizeleri ve kalma izinlerini alma konusunda yardımcı olur.

Amsterdam’da da, tıpkı diğer büyük metropollerde olduğu gibi, öğrenci odası ya da dairesi bulmak bir hayli zor olabilir. Bu sebeple, Amsterdam Üniversitesi uluslar arası öğrencilerine ilk yılları boyunca şehirdeki konaklama şirketlerine ait olan öğrenci evlerinden ayarlama yaparak yardımcı olur.

Uluslar arası öğrenciler, Öğrenci işleri merkezi tarafından karşılanırlar ve burada öğrencilere pratik bilgiler ve gerekli belgeler verilir. Uluslar arası Öğrenci Ağı ilk yarıyılın başlamasından 1 hafta önce bir tanışma organizasyonu düzenler. Bu organizasyon yeni öğrencilerin, dünyanın dört bir yanından gelen  yaşıtlarıyla tanışmaları, üniversiteleri, Amsterdam ve Hollanda kültürüyle ilgili daha fazla bilgi edinebilmelerine vesile olur. Uluslar arası Ofis veya fakültelerdeki Program Müdürleri sene boyunca iletişimde olacakları ilk isimlerdir. Bu kişiler, öğrencilere sene boyunca karşılaşabilecekleri problemlerde yardımcı olurlar.

Amsterdam Üniversitesi, geniş bir üniversite olmasına rağmen programlarının çoğu Amsterdam’ın merkezinde bulunmaktadır; öğrencilerine eğitim hayatları ve gelecekte kariyerleri için farklı fırsatlar sunmaktadır. Şehrin kendisi sadece ekonomik aktivitenin merkezi değil, aynı zamanda bir kültür başkenti olma özelliği de taşımaktadır. Amsterdam’da yaklaşık 80.000 öğrenci eğitim görmektedir, ki bu rakam şehir nüfusunun yaklaşık %10 unu oluşturmaktadır.

Her Yönüyle Hollanda'da Eğitim

Amsterdam Üniversitesi ve daha bir çok Hollanda üniversitesi hakkında bilgi almak için ATLAS ofislerini ziyaret edebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.

  • Paylaş: