ATLAS Danışmanı Şahin, ABD’de 12 şehirde okul araştırdı


ABD’de 35 şubesi olan ELS ve 27’ye yakın üniversitesi olan World Education Group’un davetlisi olarak ABD'ye ziyarette bulunan ATLAS eğitim danışmanı Can Şahin 2 haftada 12 şehirde pek çok okul gezdi. Şahin, sizler için deneyimlerini anlattı.

 

ABD’ye ziyaret amacınız neydi?

Amerika’nın en büyük yabancı dil eğitimi veren kurumlarından birisi olan ELS ve aynı şekilde sektörde önemli bir pozisyonda bulunan World Education Group'un davetlisi olarak 2 haftalık bir program dahilinde ABD'ye davet edildim.

Hangi şehir ve okulları ziyaret ettiniz?

2 hafta içerisinde oldukça yoğun bir program ile yaklaşık 12 şehir, okul ve üniversite gezme fırsatım oldu. New York, Orlando, Tampa, St. Petersburg, Nashville, Santa Monica, Los Angles, Santa Barbara, Santa Cruz, New Heaven, San Francisco, Springfield bunlardan bazıları.

Ziyaret ettiğiniz okullardan bahseder misiniz?

ELS, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 35 şubesi, World Education Group ise Amerika bünyesinde 27'e yakın üniversitesi bulunan kurumlar. ELS'in hemen hemen tüm okulları, üniversitelerin kampusları içerisinde yer alıyor. Özellikle bu gezide, hem ELS'in kampüsleri hem de içerisinde bulunduğu üniversiteleri gezme şansımız oldu. Ayrıca ELS öğrencileri ile de konuşma ve bilgi paylaşımı şansım oldu. Okullarda bulunan öğrenci profilleri, öğrencilerine sunmuş oldukları sosyal olanaklar açısından değerlendirme şansına sahip olabildik.

World Education Group, 27’ye yakın partner üniversiteye sahip bir kurum. Bir çok Türk öğrenci için oldukça uygun burslar sunuyorlar. Partner üniversitelere yaptığımız geziler sayesinde, üniversite yetkilileri ile direk iletişime geçtiğimizden, profesyonel anlamda daha yakın bir bağlılık oluştu aramızda. Ayrıca Meritas bünyesinde bulunan Windermere (Florida) ve Lake Mary (Florida) ilköğretim ve lise dengi olan okullara da ziyarette bulunduk.

Faydalı geçti mi?

Birçok öğrenci arkadaşımızın da yaptığı gibi internetten araştırmalar yapılabiliyor çok rahat bir şekilde. Günümüz teknolojisi ile artık okullar ve üniversiteler hakkında birçok fotoğraf ve videoya çok rahat bir şekilde ulaşılıyor. Ancak buraları yerinde görmek, çevresinde olup biteni anlamak için mutlaka ziyaret etmeniz gerekli. Konaklama, ulaşım ve iş konularında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve bu bilgileri ofisimize gelen öğrencilere doğru biçimde aktarabilmek işimizin büyük bir parçasını oluşturuyor. Bu iş gezisinin hem bizler için hem de Amerika'da eğitim almayı düşünen arkadaşlarımız için oldukça faydalı olduğuna inanıyorum.

 

ELS: http://www.els.com/

 

World Education Group: http://www.worldeducationgroup.com/

Okullar ve üniversiteler hakkında daha fazla bilgi almak için Can Şahin’e can@atlasedu.com veya 0212 249 53 10 (Dahili:121) numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

  • Paylaş: