ATLAS danışmanı Avustralya’dan izlenimleri aktardı

Avustralya da 3 haftalık bir süre içinde toplam 4 şehri ve 25 okulu ziyaret eden İzmir şubemiz müdürü Gülnur Tunca izlenimlerini sizinle paylaşıyor...

 

Daha önceleri İngiltere, ABD, Kanada gibi ülkelere ve okulları yerinde inceleme fırsatı bulan tecrübeli danışmanımız Gülnur hanım, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi, Metadoloji ve Dil bilim bölümünden mezundur. Avustralya ve izlenimleri hakkında daha detaylı bilgileri bizzat kendisinden dilediğiniz zaman alabilirsiniz. gulnur@atlasedu.com veya 0232 4419755   

 

Okullar arasında ne gibi farklılıklar var?

Okullar arasında çok büyük uçurumlar yok aslında ama genel olarak lokasyon farkları var. Özel dil okulları şehir merkezindeki binalarında eğitim verirken, üniversitelerin kampusları ve tabii ki İngilizce dil kursları genelde şehir merkezlerinin dışında yer alıyor. Ancak, toplu taşıma araçlarıyla kampuslardan şehir merkezine ulaşım, çok kolay sağlanıyor.

 

Hangi şehirler ve okulları ziyaret ettiniz?

4 Şehirde bulundum; Melbourne, Sydney, Brisbane ve Gold Coast. Ve bu şehirlerde; MIBT, Deakin University, Hawthorne Language, Embassy Ces, University of Melbourne, RMIT, Kangan Batman TAFE, LaTrobe University, Holmsglen TAFE, Macquarie University, SIBT, Ability Language School, ACE, Greenwich College, Global Village, SELC, University of New South Wales, Kaplan International, UTS, AIPE, University of Sydney, Elsis Language School, Shafston International College, Eurocentres ve University of Queensland’ı ziyaret ettim. 

 

Bu izlenimlerinizin size danışmanlık yaparken faydası oluyor mu?

Tabii ki oluyor. Okulları yerinde ziyaret etmiş olmak, öğrencileri bilgilendirirken, onların önceliklerine uygun olan okulları belirlememizde çok önemli. Ayrıca orada bir süre bulunmuş  olmak ve tecrübe kazanmak öğrencilere okul dışında ki birçok konuda da bilgi verebilmek adına oldukça avantajlı.

 

Bize Sydney ofisimizden bahseder misiniz?

Sydney ofisimiz Sydney’in tam merkezinde Pitt Street’de bulunuyor. Ofisimizde çalışan arkadaşlarımız Türkçe konuşan ve Avustralya’yı çok iyi bilen kişiler. Atlas öğrencileri Sydney ofisimiz kanalıyla Avustralya’ya gittiklerinde de her konuda servis almaya devam ediyorlar.

 

Okullarda Türk öğrencilerle görüşme fırsatı buldunuz mu?  

Evet buldum ve görüştüğüm öğrencilerin hepsi Avustralya’nın hem eğitim hem de yaşam standardının çok yüksek olduğu konusunda hemfikirdi.

 

Öğrencilerin okullar hakkında bilmeleri gereken önemli şeyler neler?

Öğrenciler okullarını seçmeden önce, önceliklerini çok iyi belirlemeliler, önceliklerine göre uygun okulu bulmak çok daha kolay ve doğru olacaktır diye düşünüyorum.

 

Öğrencilerin çalışma imkanları var mı?

Evet, Avustralya’ya öğrenci vizesi ile giriş yapmış Türklerin yasal olarak çalışma izni var, haftada 20 saat çalışabiliyorlar.

 

Avustralya da öğrencilerin konaklama seçenekleri ve fiyatları neler?

Öğrencilere genelde aile yanı, yurt, paylaşımlı öğrenci evleri konaklamaları sunuluyor. Fiyatlar çok büyük aralıkta olmamakla birlikte gidilen şehre göre değişiyor. Aile yanı konaklamasının fiyatı, tek kişilik odada yarım pansiyon konaklama haftalık AUD 200 - 285 arası değişiyor. Yurt konaklamasının ve paylaşımlı öğrenci evlerinin fiyatları da kalınan yerin konumu, içinde sunulan imkanlar ve oda tipine göre haftalık AUD 100 – 450 arası değişiyor.

 

Avustralya’da öğrenciler için yaşam koşulları nasıl? Yaşam çok mu maliyetli?

Sosyo-ekonomik yapısı oldukça iyi bir standarda oturmuş olan Avustralya’da yaşam koşulları genelde çok iyi. Yaşam giderleri çok düşük değil ancak öğrenciler sosyalleştikçe, paylaşımlı evlere çıkarak, konaklamalarını daha az maliyetle sağlayabilirler ve en önemlisi yasal olarak çalışma izinleri olduğu için, çalışarak da yaşam giderlerinin bir kısmını karşılayabilirler.

 

  • Paylaş: