Danışmanımız Nurşah Alan Çelikçeviren İngiltere ziyareti izlenimlerini paylaşıyor

Atlas Yurtdışı Eğitim Danışmanı Nurşah Alan Çelikçeviren yakın zamanda İngiltere’de yaptığı gezide birçok  okul ziyaretinde bulundu. Gezip gördüğü okullar ve şehirlerle ilgili merak ettiklerimizi kendisine sorduk.

İngiltere’de yaptığınız gezinizin amacı neydi ve ne gibi sonuçlar aldınız?

İngiltere’ye seyahatimin amacı temsilcisi olduğumuz dil okullarını ziyaret etmek, sunduğu imkânları ve programları yerinde tespit etmekti. Eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilerin en fazla merak ettiği sorulardan bir tanesi de şehrin sunduğu imkânlar ve yaşam koşullarıdır. Eğitim danışmanı olarak, öğrencileri yönlendirme konusunda en önemli noktalardan biri öğrencinin ne istediğini iyi bir şekilde anlamak ve de onu yönlendirmek. Bu hususta okulun eğitiminin yanında öğrencilerin gideceği ülke ve şehirle ilgili olarak da yaşam koşulları açısından bilgi sahibi olunması gerekiyor. Bu anlamda İngiltere’deki okulları ziyaret etmek ve de ülkenin sosyal koşulları hakkında geniş bilgi sahibi olmak her açıdan öğrencileri doğru yönlendirmede çok önem taşıyor.

Katıldığınız gezinin programını anlatır mısınız? Hangi şehirleri ve okulları ziyaret ettiniz?

Öncelikle 1 hafta boyunca Londra’da temsilcisi olduğumuz okulları ziyaret ettim. Londra’da birçok okul görme şansım oldu. Bunlar arasında; British Study Centres, Kaplan International Colleges, Malvern House International, Oxford House College, London School of English, Embassy CES, London School of Business and Finance (LSBF),  St. Giles, Language Studies International( LSI) London Central ve LSI Hamstead, Burlington School of English, London Study Centres (LSC) ve Eurocentres vardı. Bu ziyaret sırasındaki asıl amacım Eurocentres’in düzenlemiş olduğu familiarization trip (tanıtım gezisi)’ e katılmaktı. 2. Haftanın başında 4 gün sürecek olan bu geziye katıldım. Diğer ülkelerden gelen danışmanlarla beraber Eurocentres’ın okullarını gezdiğimiz yoğun bir programımız vardı. Bu program içerisinde hem okullardaki öğretmenlerle tanışma, hem oradaki Türk öğrencilerle bire bir görüşme, hem de derslere katılma şansımız oldu. Ayrıca okulun bütün sosyal imkânları hakkında da bilgi sahibi olduk.  Eurocentres’in Londra merkez, Londra Lee Green merkezlerinin dışında Brighton, Bournemouth ve Cambridge şehirlerindeki okullarını da görme şansım oldu.

Bu gezinin ardından Brigton’a geçtim ve de oradaki British Study Centres, St. Giles ve Embassy CES okullarını ziyaret ettim.

Ziyaret ettiğiniz okullardaki kurs seçeneklerini bizimle paylaşır mısınız?

Dil okullarının sundukları programlar Genel İngilizce, İş İngilizcesi ve IELTS, FCE, CAE gibi sınavlara yönelik programlardır. Ayrıca Hukuk İngilizcesi, Mesleki İngilizce programları da mevcuttur.

Dil kurslarının çoğunluğu Türk öğrenciler için belli dönemlerde uygun fiyatlar sunmaktadırlar. Özel indirimler hakkında güncel bilgiye ulaşmak için öğrenciler direk bizimle iletişime geçebilirler.

Daha önce hangi ülkeleri ve şehirleri gezme fırsatı buldunuz?

Danışmanlık hizmeti verdiğimiz ülke ve şehirler içerisinde; Amerika’da New York, Philadelphia, New Jersey ve Avustralya’da da Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast ve New Castle şehirlerini görme fırsatım olmuştu.

Avustralya’daki öğrenciler nerede kalabilir? Ne gibi konaklama seçenekleri vardır ve fiyatları nelerdir?

Her okul öğrenciye yurt, aile yanı konaklama ya da paylaşımlı öğrenci evleri gibi seçenekler sunar. Dil okuluna giden öğrenciler öncelikle bir aylık süre için konaklama ayarlamayı tercih ederler.  Daha sonra isterlerse aynı yerde kalmaya devam ederler ya da başka seçenekleri yerinde görerek kendi zevklerine göre seçim yaparlar. Aile yanında kalmak İngilizce konuşmak ve İngiliz kültürünü görmek adına iyi bir seçenek olmasına rağmen sizi biraz kısıtladığı ve kültürel farklılıklardan dolayı biraz zorlayabilir. Bu konuda öğrencinin karakterine göre doğru yönlendirme yapmak gerekir. Her öğrenci aile yanında kalmaya uygun değildir!

Avustralya ile diğer ülkeleri mukayese edince öğrenciler açısından ne gibi avantaj ya da dezavantajlar söz konusu?

İngiltere’nin en büyük avantajlarından biri Türkiye’ye konum açısından yakın olmasıdır. Dil eğitimi alacağınız diğer ülkelere nazaran kültür açısından da çok saha güçlüdür.

İngiltere’de şehirden şehre de farklılıklarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, Londra’da bir İngiliz’e rastlamanız çok zordur. Ulaşım kesinlikle harika! Hızlı tren ve otobüslerle hem şehir içerisinde hem de şehirler arasında ulaşım son derece rahattır.

Yüksek lisans eğitiminin 1 yıl olmasından ve de yüksek lisans sırasında 20 saat çalışma izniniz olmasından dolayı dil eğitimin ardından eğitimine devam edecek öğrenciler için avantaj taşımaktadır.

İklimi açısından da soğuğa alışkın olmayanlar için dezavantaj olabilir.

  • Paylaş: