Atlas Yurtdışı Eğitim danışmanı Banu Birben Avustralya’daki okulları sizler için ziyaret etti.

Atlas Yurtdışı Eğitim Danışmanı Banu Birben yakın zamanda Avustralyada yaptığı gezide birçok  okul ziyaretinde bulundu. Gezip gördüğü okullar ve şehirlerle ilgili merak ettiklerimizi kendisine sorduk.

Avustralyada yaptığınız gezinizin amacı neydi ve ne gibi sonuçlar aldınız?

Avustralya’ya gitmemin sebebi orada resmi temsilciliklerini yaptığımız Üniversiteleri ve dil okullarını ziyaret etmekti. Şehirler hakkında genel bilgi edinmek, öğrenci adaylarına oradaki yaşam koşulları hakkında daha doğru bilgi aktarabilmek adına tecrübe kazanmak oldukça önemli. Görsel bilgi yanında okullardaki kontak kişilerle yaptığımız toplantılar ve eğitimlerde bilgilerimizi güncel tutar.

Katıldığınız gezinin programını anlatır mısınız? Hangi şehirleri ve okulları ziyaret ettiniz?

Ben esasında öncelikle Sydney’de Mac Quarie Üniversitesinin düzenlediği Fam Trip e davetli olarak gittim orada bir hafta kaldım. Çok yoğun bir programımız vardı bu program içinde Üniversite hakkında öğrenebileceğimiz her şeyi öğrendik. Departman ve programlar, giriş koşulları, kontak kişiler, Kampüs hayatı, konaklama, Yeme içme, Spor faaliyetleri  ve sosyal hayatla ilgili detaylı bilgi edindim. Sydney de akabinde bir hafta daha kaldım ve bu esnada UTS , Embassy , Eurocentres , Ability College’i ziyaret etme şansım oldu , daha sonra Melbourne e gittim ve orada da Melbourne,  Deaking , RMIT Üniversiteleri dışında , Hawthorn , Embassy , La Trobe gibi belli başlı dil okullarını gezdim.

Brisbane dada Queensland Universitesi, Shafston College  ziyaret ettiğim okullardan ikisi idi. Üniversite kampüslerinin özellikle kalitesi dikkatimi çekti. Geniş alana yayılan, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı binalar ve imkânlar diğer ülkeler ile mukayese ettiğimde ileri diyebileceğim bir yerde idi.

Ziyaret ettiğiniz okullardaki kurs seçeneklerini bizimle paylaşır mısınız?

Dil kurslarının sundukları programların başında Genel İngilizce, İş İngilizcesi, TOEFL, IELTS gibi sınav hazırlık kursları gelmektedir. Ayrıca mesleki İngilizcelerini geliştirmek isteyen öğrenciler için sertifika ve diploma seçenekleri de mevcuttur. Bazı dil kursları kolej ve üniversiteler ile ortak çalıştıkları için bu konuda size birçok seçenek sunmaktadırlar.

Dil kurslarının çoğunluğu Türk öğrenciler için belli dönemlerde uygun fiyatlar sunmaktadır. Özel promosyonlar hakkında güncel bilgiye ulaşmak için öğrencilerin direk bizimle irtibata geçmelerini öneririm.

Üniversitelerde ise her öğrenciye uygun program var esasında, not ortalamalarına göre  yapılacak olan değerlendirmede  başvuru yapacağımız okullar sınırlı olabilir ama programlar pek sınırlı değil. Ben özellikle öğrencilere üniversite, meslek sertifikaları, yüksek lisans ve doktora  başvurularında detaylı danışmanlık hizmeti veriyorum .

Daha önce hangi ülkeleri ve şehirleri gezme fırsatı buldunuz?

Danışmanlık hizmeti verdiğimiz ülke ve şehirler içinde; Amerika da şehir olarak New York, Chicago, Miami, Washington, Boston, Los Angeles, San Francisco; Ingilterede yine Londra, Bournemouth, Oxford, Cambridge,  Manchester, Nottingham, Birmingham, Brighton, Cardiff, Canterbury vb Avrupa’da da Hollanda, Lüksemburg, Belçika, İtalya ve İsviçre’deki şehirleri gezme fırsatım oldu .

Avustralya’da ki öğrenciler nerede kalabilir? Ne gibi konaklama seçenekleri vardır ve fiyatları nelerdir?

Her okul öğrenciye yurt ve aile yanı konaklama gibi seçenekler sunar. Dil okuluna giden öğrenciler bizim önerilerimizi dinleyerek öncelikle bir aylık süre için konaklama ayarlamayı tercih ederler.  Daha sonra beğenirlerse, ayni yerde kalmaya devam ederler veya başka seçenekleri yerlerinde görerek kendi zevklerine göre seçim yaparlar.

Fakat akademik öğrenciler direk öğrenci yurtlarını tercih edip uzun donem konaklama ayarlamayı tercih edebiliyorlar kampüs içinde olan konaklamaların öğrenciye sunduğu avantajlardan yararlanmak için tabi ki. Ücretleri öğrencilerin taleplerine göre değişir esasında ama Avustralya’da yaklaşık konaklama ücreti haftada 250 AUD’dir öğrencilerin oraya gittikten sonra başka öğrencilerle ortak ev kiralaması sonucunda bu masrafı daha da düşürmeleri mümkün.

Avustralya ile diğer ülkeleri mukayese edince öğrenciler açısından ne gibi avantaj yada dezavantajlar söz konusu?

Avustralya’nın en büyük avantajı esasında Üniversitelerin kabul koşullarının dünya sıralamasındaki diğer okullara kıyasla çok daha kolay olmasıdır. Sonra iklimidir, kış aylarında bile öğrencilerin karşılaşabilecekleri en soğuk gün ortalama 10 C’dir. Dünyanın en gözde plajlarına sahiptir.

Güvenli ve rahat bir hayat sunar.

Öğrenciler durumlarına göre 18 ay dan 5 yıla kadar oturma izni alabilirler ve Avustralya göçmen ülkesi olduğu için vatandaşlık almak diğer ülkelere nazaran çok daha kolaydır tabi bunu avantaj olarak görmeyen öğrencilerde olabilir.

Yine öğrencilere verilen çalışma imkanı okul dönemlerinde haftada 20 saat tatil dönemlerinde ise haftada 40 saattir.

Söyleyebileceğim en önemli dezavantajı ülkenin çok uzak olmasıdır yaklaşık uçuş 20 saat sürer. Ayrıca örneğin İngiltere’de, Avrupa’da bulacağınız kültür, Avustralya’da yoktur tarih ve sanat açısından zayıf bir ülkedir.

Daha detaylı bilgi için;
Banu Birben
Atlas Yurtdışı Eğitim
Eğitim Danışmanı / İstanbul merkez ofis
banu@atlasedu.com
Tel.:  +90 212 249 53 10
Fax.: +90 212 252 33 76

  • Paylaş: