SUNY’nin YOK ile gerçekleştirdiği çift diploma programı ödül getirdi

New York Eyalet Üniversitesi’nin (SUNY) YÖK ile birlikte gerçekleştirdiği çift diploma programı, Uluslararası Eğitim ortaklıklarında gerçekleştirdiği yeniliklerden dolayı Andrew Heiskall ödülünü aldı.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Maurice D. Hinchey, YÖK ve SUNY arasındaki işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, programın 33 Türk öğrenciyle 2003 yılında başladığını, bugüne kadar 100 mezun verdiğini belirtti. Hinchey şunları söyledi:

“New York Eyalet Üniversitesi’nin (SUNY) YÖK ile birlikte gerçekleştirdiği çift diploma programından onur duymaktayım. Bu, tek ve oldukça başarılı uluslararası yüksek öğretim çabası, en iyi dokuz Türk üniversitesi ile dokuz SUNY yerleşkesi ortak yapılmıştır. Bunlardan ikisi, Suny New Paltz ve SUNY Binghampton benim temsil ettiğim bölgede bulunmaktadır. 64 yerleşkeden oluşan SUNY sistemi, 417.000’in üzerinde öğrenciye birinci sınıf eğitim vermektedir ve ülkedeki en geniş kapsamlı üniversite sistemidir. SUNY yerleşkelerindeki yabancı öğrencilerin sayısının artması nedeniyle SUNY Uluslararası Programlar Ofisi, öğrencileri giderek birbirine bağlayan bir dünya için hazırlamak üzere bir dizi programa başlamıştır. Türk üniversiteleriyle gerçekleştirilen çift diploma programı, SUNY’nin uluslararası eğitimdeki taahhüdünü ve liderliğini vurgulamaktadır. İlk olarak 2003 yılında 33 Türk öğrencinin SUNY yerleşkesine gelmesiyle başlayan eğitim süreci bugün 24 program, 1500’den fazla öğrenci ve 100 mezun öğrenciyle başarılı bir şekilde ilerlemektedir. Öğrenciler lisans eğitimlerinin yarısını bir SUNY yerleşkesinde, diğer yarısını bir Türk üniversitesinde görecekler ve her iki yerden de diploma alacaklardır. Bu yıl Uluslararası Eğitim Enstitüsü programı, Uluslararası Eğitim ortaklıklarında gerçekleştirdiği yeniliklerden dolayı Andrew Heiskall ödülüyle onurlandırılmıştır.

  • Paylaş: