Konsolosluklar hem Bayram’da hem Noel’de kapalı

Ocak döneminde yurtdışı eğitimine başlamak isteyen öğrencilerimizin işlemlerini bir an önce tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. Aralık ayında Kurban bayramı ve yabancıların Noel tatili nedeni ile Konsolosluklar kapalı olacaktır. Bunun dışında İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya’daki birçok okul 22 Aralıktan başlamak üzere 5 Ocak 2009 tarihine kadar resmi olarak kapalıdır.

 

Bildiğiniz üzere yurtdışındaki birçok ülke Noel ve yılbaşını ayrı ayrı kutlamaktadırlar. Fakat tarihler birbirine çok yakın olduğu için bu iki kutlama birleştirilmekte ve uzun bir tatile dönüşmektedir.

 

Bir an önce yurtdışına gitmek isteyen arkadaşlar gidiş tarihlerini bu tatilleri göz önüne alarak ayarlarlarsa vize işlemleri konusunda sıkıntıya düşmezler.

 

5 Ocak hemen hemen bütün okulların Akademik başlangıç tarihi olduğu için bu tarihte eğitime başlamak isteyenler erken başvuru yaparlarsa istedikleri programa veya istedikleri konaklamaya yerleştirilmekte sıkıntı yaşamayacaklardır. Uzun bir tatil sonrası ilk başlangıç tarihi olan 5 Aralık ve devamındaki ilk 3 hafta yoğunluktan dolayı okullarda ve konaklama bulmada sıkıntılar yaşanabilmektedir.

 

Aralık sonuna kadar kayıt yaptıracağınız birçok okulun eğitim fiyatları için 2008 yılı fiyatlarının geçerli olduğunu unutmayınız.

 

Detaylı bilgileri Atlas ofislerindeki danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

  • Paylaş: