İstanbul Kariyer Fuarı için hazırlıklar son hızla devam ediyor…

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19–20-21 Şubat 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “İstanbul, Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı” ünlü isimlerin katılımıyla renklenecek. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek sunumlarda birbirinden ünlü sanatçılar öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, onlara yol gösterici olacak.

 

19-20-21 Şubat 2008 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuara, Taha Akyol, Nebil Özgentürk, Behzat Uygur, Birol Güven, Hamdi Alkan gibi ünlü isimlerin yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Şampiyon Milli Sporcuları ve öğrencilerin okulda yaşadığı olayları iyi bir dille anlatan “Arka Sıradakiler” dizisinin oyuncuları da katılacak.

 

Pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi öğrencilerin doğru yönlendirilmesi, gelecekleri ile ilgili kararlarındaki belirsizliklerin ortadan kaldırılması, üst öğrenim kurumlarını ve meslekleri tanıyabilmeleri amacıyla kapılarını açacak.

 

Fuar’ın koordinatörlüğünü yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Pircioğlu, günümüzdeki meslek ve eğitim çeşitliliği içerisinde öğrencilerin karar vermede güçlük yaşadıklarına dikkat çekti. Fuar süresince gerçekleştirilecek sunumlarda halka mal olmuş başarılı sanatçıları ve önemli isimleri de ağırlayacaklarını kaydeden Pircioğlu, burada paylaşılacak bilgi ve birikimle öğrencilerin hedeflerini daha net belirlemelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu proje ile karar verme sürecine yardımcı olacaklarını söyleyen Pircioğlu, “Fuar; öncelikle öğrenci ve velilerin eğitim ve meslek seçimi konusunda bilinçlendirilmesi, öğrencilerin mesleki ve üst öğrenim kurumlarını tanıyarak kendine en uygun mesleğe karar vermesi, nitelikli, kaliteli, iyi eğitimli kişiler yetiştirilmesi hedeflerini taşımaktadır. Eğitim-öğretimle ilgili tüm kurum ve kuruluşların bir araya geleceği Fuar’da öğrencilerimizin bir üst öğrenime ve hayata hazırlanmasına olumlu katkılar sağlayacağız. Öğrencilerimizi pek çok konuda isim yapmış sanatçı, uzman ve ünlülerle bir araya getireceğiz. Onlar hayat hikayelerini öğrencilerimizle paylaşacaklar ve onlar için örnek teşkil edecekler.” diye konuştu.

 

Sadettin Pircioğlu, tüm lise öğrencilerinin, rehber öğretmenlerin, okul idarecilerinin, meslek odalarının planlı katılımları ve ziyaretlerinin sağlanacağı fuara katılımın yoğun olmasını beklediklerini ifade ederek, üniversiteleri, dershaneleri ve eğitim kurumlarını fuara katılmaya davet etti.

 

TANITIM VE EĞİTİM SUNUMLARI

 

  • ÜNİVERSİTE TANITIMI

Üniversitelerin tanıtım birimleri tarafından gerçekleştirilecektir.

 

  • MESLEK TANITIMI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek mesleğinde başarılı kişiler tarafından gerçekleştirilecektir. Şimdiye kadar katılımı kesinleşen isimler ise şu şekilde: Taha Akyol, Nebil Özgentürk, Behzat Uygur, Birol Güven, Hamdi Alkan, Arka Sıradakiler Dizisi oyuncuları, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Şampiyon Milli Takım Oyuncuları.

 

  • ALAN TANITIMI

Konusunda uzman rehber öğretmenler ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun gördüğü kişiler tarafından gerçekleştirilecektir.

  • Paylaş: