ABD Üniversitelerine Başvuru Masrafları için Maddi Destek

EducationUSA Eğitim Danışmanlığı Merkezleri, ABD’de eğitim ile ilgili resmi danışmanlık yetkisi olan kuruluşlardır. Bu merkezler ABD’de eğitimin her yönü ile ilgili her konuda ücretsiz, tarafsız ve doğru bilgi vermekle görevlidirler. Dünya çapında 456 merkezden oluşan bu ağ içerisinde 1949 yılından beri Türkiye de bulunmaktadır.

Ülkemizde EducationUSA ana merkezleri Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara ve İstanbul ofislerindedir. Ayrıca, Ankara’daki Türk-Amerikan Derneği (TAD- Kavaklıdere) ile İstanbul’daki Türk-Amerikan Üniversiteliler Derneğinde de (TAÜD) Fulbright Eğitim Komisyonu ile işbirliği içerisinde çalışan EducationUSA merkezleri bulunmaktadır.

ABD’de yüksek öğrenim görmek isteyen öğrencilere, okullara başvuru sürecinde, bu güne kadar bilgi verme ve kaynak araştırma konularında destek olan ofisler, artık başvuru sürecindeki masraflar konusunda da yardımcı olmak amacıyla seçilecek bazı öğrencilere aşağıdaki kategorilerden gerekenleri karşılayacak bir miktar maddi destekte bulunabiliyor.

  • Sınav hazırlık kursları
  • Sınav ücretleri (TOEFL, SAT, GRE, GMAT)
  • Çeviri ve onay ücretleri
  • Başvuru ve posta ücretleri
  • Vize ve SEVIS masrafları
  • ABD’ye ulaşım
  • Yerleşme için bir seferlik bir ödeme
  • Diğer başvuru masrafları (harç masraflarına küçük katkı gibi)

Amerika’daki okullara başvurmayı düşünen öğrencilerin bu uygulamadan yararlanabilmek için başvuru formunu doldurmaları ve bu formu en kısa zamanda e-posta yoluyla EducationUSA ofislerine ulaştırmaları gerekiyor.

Gerekli başvuru formu; Fulbright Eğitim Komisyonu ofisleri ile Ankara’daki TAD veya İstanbul’daki TAÜD’den alındıktan veya buradan indirildikten sonra doldurulmuş olarak advising@tr.net adresinden Ankara ofisine ya da fulb-ist@tr.net adresinden İstanbul ofisine yollanması gerekmektedir.

Bu maddi destek, ABD’deki okul masraflarını karşılamayı değil, Amerika’daki okullardan ve farklı kaynaklardan burs bulma potansiyeli olan öğrencilere başvuru sürecinde yardımcı olmayı amaçlıyor.

Seçim Süreci: Gelen başvurular Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirildikten sonra, uygun bulunan adaylar e-posta aracılığıyla bilgilendirilerek bu aşamadan sonra yapılması gerekenler konusunda öğrencilerle temasa geçiliyor.

Başvurular bütün yıl boyunca kabul edilecektir.

  • Paylaş: