Atanur Yağmur Balıkçı, Eylül 2008’den bu yana Eurocentres Bournemounth ‘da Genel İngilizce programına devam ediyor ve ingilizce öğrenmek isteyenlere 3 aydan daha kısa süre kalmalarını tavsiye etmiyor.

Atanur Yağmur Balıkçı, Eylül 2008’den bu yana Eurocentres Bournemounth ‘da Genel İngilizce programına devam ediyor  ve ingilizce öğrenmek isteyenlere 3 aydan daha kısa süre kalmalarını tavsiye etmiyor.

 

 

 

Şu anda yurtdışında nerede, ne eğitimi alıyorsunuz?

 

İngiltere de Bournemouth ta  Eurocentres Language school da İngilizce dil eğitimi alıyorum.

 

 

Yurtdışına gitmeye nasıl karar verdiniz?

 

Aslında bu aklımda olan bir şey değildi.Özel Üniversiteyi kazanmıştım ve oradan daha iyi İngilizce öğrenebilecek yerler dil kursları olduğuna karar vermiştim.Yalnızca Türkiye yi düşünmüştüm daha sonra ablamdan çıkan bir fikirle buraya gelmeye karar verdim.


Türkiye de Hangi okullarda öğrenim gördünüz?

Ankara Anıttepe İ.Ö.O , Ankara Alparslan Lisesi,


Yurtdışına gitmeye nasıl karar verdiniz?

 

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR BİLİŞİM VE TEKNOLOJİSİ bölümünü kazandım ve bölümümün tamamen İngilizce olmasının da bunda bir etkisi vardı. Tatilden İstanbul a sadece yurtdışı eğitimini araştırmak için döndüm. İstanbul’a geldiğim gün araştırmaya başladım. Ve birçok danışmanlık şirketine gittim. Türkiye’de dil eğitimi görmekle Yurt dışında o dili öğrenmenin çok farklı olduğunu düşündüm ve araştırdıktan sonrada gitmeye karar verdim.


Gitme kararı verirken ve gideceğiniz okul ve ülkeyi seçerken zorlandınız
 mı?  Bu aşamada Atlas ta nasıl bir yardım aldınız?

 

Hayır, hiç bir aşamada zorlanmadım. Çünkü Atlas a gelirken ne istediğimi nasıl kriterler istediğimi biliyordum.

Atlas ın bu kararları almamda büyük etkisi oldu geldiğimde sadece nasıl bir okula gitmek istediğimi bilmiyordum.

Okulları araştırmamıştım sadece bazı kasabaları biliyordum. Atlas ın bana sağladığı kaynaklarla daha hızlı karar vermiş oldum. Fiyat dokümanına, bana uygun olan okulların dergilerine Atlas aracılığı ile ulaştım. Okulların Özelliklerini deneyimli eğitim danışmanlarından öğrendim neler yapmam gerektiğini. Bu yüzden beni zorlayan her hangi bir kararsızlık olmadı.

Yurtdışına gittiğinizde karşılaştığınız zorluklar neler oldu?

Türkiye nin havasından ne kadar soğuk olabilir ki düşüncesiyle geldiğim için bir süre burada üşümek zorunda kaldım. Ertesi gün yeni arkadaşlarla tanıştığın için zor olmadı çoğu şey. Şehir merkezini öğrenmem oradan ihtiyaçlarımı karşılamam zor olmadı. En büyük sorun burada hava. En başta havayı güneşli zannedip dışarı çıktığım zaman gerçekten nasıl soğuk bir hava olduğunu anladım. İlk geldiğimde İngilizcemin düşük olduğunu zannediyordum konuşamayacağımı sanıyordum bu yüzden ilk bir yada iki hafta işlerimi hızlı halletmeye çalışıyordum. En başta buranın yemeklerine de alışamadım. Daha sonra burada da Türk yemeklerinin marketlerde bile olduğunu görünce gerçekten birçok zorluğu aştım.
 
Yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilere tavsiyeleriniz neler olabilir?

 

Eğer bir birey gerçekten istiyorsa yurt dışına çıkıp dil öğrenmeyi o zaman çıkmasını tavsiye ediyorum. Burası bir macera, hatta zorlu bir macera. Eğer giderseniz gittiğiniz yerin her şeyini deneyin ve görün. dikkatli olmaya bakın yurtdışına çıkmadan önce her şeyinizi tekrar gözden geçirin ve tavsiyem 3 aydan kısa dönem kalmayın:) Yurtdışına çıkacak öğrencilere başarılar diliyorum.

  • Paylaş: