Tam isim                              : Amerika Birleşik Devletleri

Yüz ölçümü                         : 9,529,063 km.kare 

Nüfus                                    : 306 milyon 

Başkent                               : Washington 

Dil                                          : Resmi dili ingilizce ve başta ispanyolca olmak üzere birçok 2. Dil 

Din                                         : %65 Protestan, %28 Katolik, %2 Yahudi, %1 Müslüman 

Hükümet                              : 50 Federal Cumhuriyet 

Gayri Safi Milli Hasıla        : 14.264 trilyon US$ 

Fert Başı GSMH                 : 46,859 US$ 

Yıllık büyüme                      : %4,1 

Enflasyon                            : %2,2 

Önemli Endüstriler            : Petrol, elektronik, bilgisayar, otomobil, havacılık, tarım 

Uçuş süresi                        : 9 saat

Saat farkı                             : Batısıyla 10, doğusu ile 7 saat 

Para birimi                           : Amerikan Doları

Amerika, dünyanın dört bir köşesinden gelen insanların kendisine kazandırdığı kültür mozaiği, bilimsel, teknolojik seviyesi, gelişmiş film teknolojisi ve aktif sosyal hayatıyla her zaman varlığını hissettiren bir ülke niteliği taşır. Yönetim şekli Federal Cumhuriyet. Başkenti Washington'dır. Amerika Birleşik Devletleri 9,364,000km2 lik yüz ölçümü ile dünyanın en geniş topraklarına sahip ülkelerden birisidir. Gerçek bir kıtayı andıran ülke içindeki şehirler arası uzaklık çok büyüktür. Boston ile San Francisco arası 4.500 km'dir. Atlas okyanusu ile Büyük Okyanus kıyıları arasında saat farkı dörttür. Amerika değişik bir ülkedir. Bunu öğrenmek için devamlı seyahat etmeniz gerekir. Her eyalet kendi içinde bir devlettir.

Amerika içinde dört zaman dilimi vardır. Eyaletler arasında telefon görüşmeleri yaparken zaman farkını hesaba katmalısınız: New York'ta saat sabah 9'ken California'da 6 olduğunu düşünmelisiniz. 
ABD 50 eyaletten oluşan federal bir cumhuriyettir. Başkenti Columbia Bölgesi'ndeki Washington'dur. Her eyaletin kendi başkenti vardır.

Her  ne  kadar  New  York, Boston, Los  Angeles  ve  San  Francisco Türk  öğrenciler  için  popularitelerini  koruyorsalar  da  giderek  daha  fazla  sayıda  öğrenci  İngilizcelerini  daha  çobuk  geliştirebilmek,daha  az  ödemek  ve  Türkçe  konuşmaktan  sakınmak  için daha  az  bilinen  bölgelerdeki  dil  okullarını  ve  üniversiteleri  keşfediyorlar.

İklim- Sıcaklık                                

Ülkenin kuzey bölümünde dört mevsim görülür. Kışlar bazı bölgelerde oldukça soğuk geçer. Yazlar ise sıcak ve nemlidir. Güneyde ise çöl iklimi hakimdir. Güney bölgesini doğu, merkez ve batı olarak düşünmek lazım. Batı ve Doğuda kışın dahi çok soğuk olmaz, sonbahar günleri zaman, zaman yağmurlu olabilir. ABD'de çok değişik iklimler görülür. Doğu ve batı kıyılarındaki sıradağlar, okyanusların iç kısımların iklimine tesir etmesini önlediklerinden, bu kıyı şeritleri hariç bütün ülkede kara iklimi hakimdir.

Orta kısımlar çok yüksek olduğundan, mevsimler arasında pek fazla sıcaklık farkı yoktur. Appalachian Dağları mühim bir engel meydana getirmezler. Yaz mevsiminde orta bölgelere alçak basınç hakim olmasına rağmen, okyanustan gelen nemli hava Appalachianlar tarafından engellenmediği için orta bölgeler yaz mevsiminde bol bol yağış alırlar. Batı taraflarında yağış azalır.
Atlantik Okyanusuna kıyı olan şeridin güney kısmı nisbeten yağışlı ve ılıman olmasına rağmen, kuzeyi daha serin olup kışları pek şiddetli geçer.

Meksika körfezine bakan güney kısım açık ve düz olduğundan bu kısımlarda tropikal iklim hakimdir. Burada yazlar sıcak, kışlar ise ılımandır. Her mevsimde bol yağış görülür. Alaska kıyı şeridi, denizden etkilenen bir iklime sahib olmasına rağmen, iç kısımlarında çok şiddetli soğuklar görülür.

Amerika içinde iklim koşulları inanılmaz farklılıklar gösterir. Alaska'da kış sıcaklığı –28C'ye kadar düşer Florida'da ise bu değer yılın çoğunda 19C'dir. California'da hava pek değişmez: genelde ılımandır ve en fazla 9C değişir. Doğu kıyısının iklimi Avrupa'nın çoğunda olduğu gibi sert kış ve sıcak yaz koşulları getirir. New York şehrinde özellikle kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar da sıcak ve nemli geçer. Kıtanın ortası kurudur ama hem kuzey batı Pasifik (Oregon ve Washington) ve Atlantik kıyısı çok yağış alır. Amerika'nın çoğu kesimlerinde tabiat güçleri çok etkilidir: kuzey doğu kıyısı tipiye, güneydeki ovalar bahar aylarında eriyen karların yol açtığı sel baskınlarına ve güneydeki çöllük bölgeler ise şiddetli fırtınalara maruz kalmaktadır.

Giyim                                   

Kış dönemi ziyaretlerinde mutlaka kalın giysiler bulundurmak lazım. Yazın rahat ve ince kıyafetler tercih edilmeli. Bazı bölgelerde çöl iklimi görülebildiği için akşam ihtiyaç duyabileceğiniz türden sweat-shirt almanızda fayda var.

Öğrencilerin En Çok Tercih Ettiği Şehirler?

New York : New York, dünyanın en cosmopolit, en canlı şehirlerindendir. ABD'nin finans, iletişim ve kültür merkezidir. Burada göz kamaştırıcı bir kültürel etkinlik ve kuruluş, eğitim kaynakları, eğlence, spor etkinlikleri ve etnik mahalle yelpazesi bulacaksınız. Ayrıca dünyaca ünlü restoranlar, pazarlar ve düşünebileceğiniz her türlü mağaza vardır.

Boston : Boston ABD'ye gelenler için öncelikli ziyaret yerlerinden biridir. 50'yi aşkın üniversiteyi bünyesinde barındıran şehir, aynı zamanda dünyanın da en büyük akademik merkezlerinden biridir. Hareketli ve sosyal, kültürel, ticari etkinlikler imkanı sunan bu cazip şehirde, yapacak çok şey, dolaşacak çok yer bulacaksınız.
şehri keşfetmek istediğinizde halk taşımacılığının ne kadar iyi olduğunu göreceksiniz, etrafı görmek için yaya gezebileceğiniz gibi otobüs veya trenleri de kullanabilirsiniz. Boston'un metro sistemi “T" sizi şehrin merkezine, Harward Square'e Wharf müzesine, Boston Tea Party Ship, Symphony'ye ve diğer gezilebilecek mekanlara bağlar. Doğu sahili taraflarına (4 saatten az bir sürede) New York, Washington, DC ve Atlantik Okyanusu sahilleri de dahil olmak üzere, otobüs veya tren ile kolaylıkla ulaşılabilir.

San Diego : Amerika'nın 6. büyük şehri olan San Diego ayrıca içinde barındırdığı Kaliforniya Üniversitesi salt Enstitüsü ve San Diego Devlet Üniversitesinide kapsayan birinci sınıf akademik ve araştırma kurumlarıyla tüm dünyada tanınır. San Diego bir eğlence merkezidir. Sörf, dalgıçlık ve yelken yapabilir, yüzebilir, yürüyüş yapabilir ve bisiklete binebilirsiniz. Her zaman yapacak bir şeyler bulunduğu gibi yılın büyük bir bölümünde hava sıcak ve yağışsızdır. San Diego, modern kozmopolit bir şehrin kültürel yaşamını her boyutuyla sunmanın yanı sıra Kaliforniya'nın sahilleri, ormanları ve dağ beldelerine de yakındır. Los Angeles, Meksika'daki Tijuana ve Las Vegas'a da yakın olup, şehir ayrıca sık mağazalar, restoranlar ve kültürel yerlerle birlikte dünyaca ünlü hayvanat bahçesi ve sea World'ü de size sunmaktadır.

San Francisco : San Francisco'nun ünlü tepeleri, Pasifik Okyanusu ve san Francisco koyu arasında uzanır. Okyanusu, şehrin tepelerini ve koy bölgesine özgü çekici Viktoria tarzı mimarisinin muazzam manzaralarını görebilirsiniz. Ilıman bir iklim, kozmopolit ve üstün bir kültürel hayat, dünya mutfaklarından yemekler ve hoş bir yaşam tarzı vardır. Körfezin ucundaki sausolito'yu gezebilir, ünlü Golden Gate köprüsün geçebilir, alcatraz'a gemiyle gidebilir veya Çin mahallesinde yemek yiyebilirsiniz.

California'da Los Angeles 3.402.342 (1988) nüfusu ile ikinci büyük şehirdir. Chicago 2.994.100 nüfusu ile üçüncüdür. Yaklaşık 1.700.00 nüfuslu Philadelphia dördüncüdür. Philadelphia'nın Amerika tarihinde önemli bir yeri vardır. Çünkü Bağımsızlık Beyannamesi ile Birleşik Devletler anayasası burada onaylanmıştır.
Ülkenin başkenti Washington yaklaşık 637.000 nüfusa sahiptir. Ülkenin başkenti olarak özel bir şekilde planlanıp inşa edilmiştir.

 

Eğitim

Yüksek Öğrenim Kurumları

Amerika'da toplamda 3500'ün üzerinde devlete bağlı yada özel yüksek öğrenim kurumu bulunmaktadır. Amerikan eğitim sisteminde kolej ve üniversite yüksek okul anlamına gelir. Verdikleri öğrenim ve diploma dereceleri bakımından bu okullar arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Ancak  devlet  okullarının  ücretlerinin, özel  okullara  göre  daha  düşüktür. Bu  farkın ana  sebebi  Amerika'daki  her  eyaletin  kendine  özgü  bir  vergilendirme sistemine  sahip olmasıdır. Amerikan  üniversiteleri kendi  ders  programlarını  hazırlamakta, kabul  şartlarını belirlemekte, yani  okulun  içinde olup  biten  her  şeyde  özgürler. Eyalet meclisleri ve hükümet  sadece  eğitimle  ilgili  genel  yasa  ve  yönetmelikleri belirlemektedirler. söyle ki; her eyaletin eğitim bakanlığı seçilmiş bir kurul tarafından denetlenir ve bölgelere ayrılmıştır. Kamu (devlet) okul sistemi eyalet ve yerel yönetimlerden ödenek alır yani federal yönetimden çok az ödenek alır. Eyalet kurulu eğitim politikasını oluşturmaktan ve zorunlu okula başlama yaşlarına karar verir bu da çoğu eyalette 6 ila 16 yaş arasıdır. Eyalet tarafından oluşturulan politikalar çerçevesinde okul bölgeleri okullar inşa eder, öğretmenleri atar, araç gereç satın alır, dönem başlangıç tarihlerini ve tatilleri ayarlar ve okulların genel işleyişini düzenler.

Ayrıca Amerika'da ön lisans diploması veren iki yıllık "Junior College" lar veya "Community College" lar, yani meslek yüksek okulları da mevcuttur.

Ön  Lisans : Kredi  sisteminin  uygulandığı  Amerikan  üniversitelerinde  60  kredilik  bir  programa  devam  edilerek  iki  yılda  ön  lisans  diploması  alınabiliyor.

Lisans : 4  öğrenim  yılında  ortalama  120  kredi  karşılığında  lisans  diploması  alınıyor.  Bazı  üniversitelerde  yaz  okullarına  devam  ederseniz  bu  süreyi  üç  yıla  indirebiliyorsunuz. Tıp,  mimarlık  gibi  dallarda  bu  süre  5-6  yıla  da  çıkabiliyor.

Yüksek  Lisans : Ülkemizde  kısaca  ‘'Master''  olarak  adlandırılan,  30-36  kredinin  tamamlandığı  yüksek  lisansta,  8-10  kadar  ders  alınıyor  ve  bitirme  tezi  hazırlanıyor. 

Doktora : Bu  program  Türk  üniversitelerinde  de  olduğu  gibi  3-4  yıl  süren  bir  dönemi  kapsıyor.  Yabancı  öğrenciler  için  bu  süre  5-6  yıla  çıkabiliyor.Doktora  programı  sırasında  bilimsel  nitelik  taşıyan  bir  araştırma  yürütülüyor  ve  30  kredilik  ders  alınıyor. Amerika'da,  bir  doktora  programına  katılmak  için  o  alanda  master  yapmak  gerekmiyor.  Lisans  diplomasını  aldığınız  alanda  doğrudan  doktora  yapma  şansınız  var.

 

Akreditasyon (üniversitelerin geçerliliği)

Eğitim Sistemi'nde diğer ülkelerin çoğundan farklı olarak, ülke çapında uygulanan bir milli eğitim yasası olmadığından, ülke çapında uygulanan ve bir merkeze bağlı eğitim örgütlenmesi yoktur. Bu nedenle yüksek öğretim kurumlarının verdikleri eğitimin ve diplomaların kalitesinin kontrolü birçok sorun yaratmıştır. Meydana gelen problemleri çözmek ve belli bir standardı sağlamak için üniversitelerin kendileri ve meslek örgütleri, "Akreditasyon Teşkilatları" oluşturmuşlardır. Bugün Amerika'da her biri değişik bölgelerdeki okulları değerlendiren bölgesel ve bağımsız akreditasyon teşkilatları vardır.

Ders dışı hayat

Amerikan üniversitelerinin birçoğu, kampüs adı verilen bir alan üzerinde, yan tesislerle birlikte bir bütün oluşturacak şekilde örgütlenmişlerdir. Dershaneler, kütüphaneler, laboratuarlar, idari binalar, yurtlar, yemekhaneler hep kampus içindedir. Bunların yanı sıra hastane veya sağlık merkezi, kapalı ve açık spor tesisleri, sinema ve konser salonları, kafeteryalar, kırtasiyeler de kampüsün parçalarıdır.

Çalışma imkanları

A.B.D.'ye öğrenci olarak giden kişilerin orada çalışmaları birçok hallerde sınırlandırılmıştır. Amerika'da öğrenime başladıktan sonra okulda ufak bir iş sağlanabilir. F-1 öğrencileri için, kampüs içi çalışma konusunda Göçmen ve Vatandaşlığa Kabul Hizmeti biriminden izin alınması zorunlu değildir. Kampüs çalışması, okul eğitim-öğretim süresince  haftada 20 saatle ve yıllık tatil süresince de haftada 40 saatle sınırlıdır.

Maddi yönden beklenmedik bir sıkıntıya düşen öğrencilere de eğitimlerini aksatmamak kaydıyla ve haftada 20 saati geçmemek üzere, birinci seneden sonra kampüs dışında da çalışma izni verilebilir. Bu tür işlerde çalışan öğrencinin masraflarının tamamını karşılaması mümkün değildir.

Coğrafya

Ormanları, çölleri, dağları, yüksek düzlükleri ve verimli ovaları ile çeşitli özellikleri bulunan dünyanın en büyük ülkelerinden biri. Kıta üzerinde bulunan ABD; doğuda Atlas Okyanusundan batıda Büyük Okyanus'a kadar 4.500 km genişliğindedir. Kuzey sınırını Kanada, güneyini ise Meksika körfezi çevirmektedir. Saatte 96 km hızla giden bir tren, ülkenin bir ucundan öbür ucuna 48 saatten fazla bir zamanda varabilir.
Alaska ve Hawai'yi de içine alan ABD'nin 9 milyon kilometrekareden fazla yüz ölçümü vardır. Alaska, Kanada'nın kuzeybatısındadır. Hawai ise, Büyük Okyanusda olup, kıta üzerindeki ABD'nden 3.200 kilometre uzaklıktadır. Alaska 50 eyaletin içinde yüz ölçümü en fazla olanıdır. Ülkenin güney tarafında bulunan Teksas ikinci gelmektedir. Teksas başlı başına Fransa'dan büyüktür. Alaska ise Teksas'tan iki kat daha geniştir. Amerika Birleşik Devletlerinin toprakları birbirinden farklı beş bölgeye ayrılır: Atlas Okyanusu kıyısındaki ovalar, Appalachian Dağları, içteki geniş düzlükler, batıdaki düzlükler, Pasifik Okyanusu kıyı sıradağları ve bunlarla deniz arasında kalan dar şerit.

 

Sağlık ve Sağlık  ;Sigortası

Amerika'da sağlık  hizmetleri  çok  pahalıdır. Bütün  dil okulu ve üniversitelerin  kendi  öğrencileri  için  ucuz  sağlık  sigortası programı  vardır.Böyle  bir  sigorta  küçük  hastalık  ve  kazaların  tedavi  masrafını  karşılar. Bunun  yıllık  ücreti  genelde  150-350  dolar  arasında  olup  üniversiteler  normal  olarak  öğrencilerini  böyle  bir  sigorta  yaptırmaya  mecbur  tutarlar.

Ek  bir  ücret  ödemek  suretiyle  daha  geniş  kapsamlı  bir  sağlık  sigortası  yaptırmanız  mümkündür.Diğer taraftan  sağlık  sigortası, genellikle  diş  tedavisi, gözlük  camı  ve  lens  değiştirilmesi  ve  sigorta  yaptırmadan  önce  zaten  mevcut  olan  hastalıkları  veya  sakatlıkları kapsamaz.Bunların  tedavisi  Amerika'da  olağanüstü  pahalı  olduğundan  bu  gibi  şikayetlerin  seyahat  öncesinde  Türkiye'de  giderilmesi  önerilir.

ABD'de yiyecek hazırlanma koşulları oldukça hijyen, musluk suları ise içilebilir durumdadır. Her yerde güvenebileceğiniz eczane ve marketler bulabilirsiniz. Ancak bunlar doktor reçetesi olmadan size ilaç vermeyeceklerdir. 
Amerikan sağlık sistemi teçhizat ve mesleki bilgi açısından dünyanın en gelişmiş sistemlerinden olmasına rağmen sosyal sağlık hizmeti sunulmaz. Bireylerin kendi özel sigortaları vardır.

Yaşam

ABD'de hayat standartları Türkiye'dekinden daha yüksektir aynı zamanda yoksulluk ve mahrumiyet de vardır ve bunlar yalnızca iç kesimlerde değil ülkenin her yerinde görülür.Nüfusun çoğu kilometrelerce yayılmış büyük şehir banliyölerinde geniş arsalar üzerine inşa edilmiş evlerde yaşar. Otomobillerin yaygınlaşması ve şehir dışına alışveriş merkezlerinin açılmasıyla banliyölerde yaşamak cazip hale gelmiş ve böylece şehrin merkezindeki şirketlerden bazıları kapanmıştır.

ABD'ye göçenlerin çoğu ya doğu ya da batı kıyısında yaşar: Florida hem Avrupalı hem de Amerikalı emeklilerin en gözde mekanıdır.

Bu kadar büyük ve çok sayıda çeşitliliği içinde barındıran bir ülke için yapılan genellemeler insanı yanlış yönlendirir ama ortalama Amerikan ailesinin nasıl yaşadığı hakkında bazı gözlemler yapılabilir.

Amerika'da her şey Avrupa'da olduğundan daha geniştir. Yemek porsiyonları bile devasa görünür. Ortalama aile daha büyük bir arsa üstüne kurulmuş daha büyük bir evde yaşar. Eyaletler arasındaki önemli farklılıklara dikkat edilmelidir.

Tarihi

12 Ekim 1492'de Kristof Kolomb Amerika kıt'asını keşfettikten sonra ilk olarak İngilizler 1607'de Virgina'da Jamestown'a yerleştiler.

Büyük ekonomik fırsatlar, dini ve siyasi özgürlük haberlerinin çekiciliği ile bir çok ülkeden göçmenler giderek Birleşik Amerika'ya akın ettiler. Göçler en çok 1880-1914 yılları arasında oldu. 1820 ile 1973 yılları arasında ABD 46 milyondan fazla göçmen kabul etmiştir. Bunların çoğu Avrupa'dan olmakla beraber, Latin Amerika, Asya, Afrika, Avustralya ve Kanada'dan da fazla miktarda gelenler oldu. Bugün Kuzey Amerika'nın ilk yerlileri olan Kızılderililerden 1.360.000'e yakın bir nüfus kalmıştır (1987). Bunların çoğu batıda yaşamakla beraber, güney, kuzey, orta bölgelerde de Kızılderili vardır. 300'den fazla birbirinden ayrı Kızılderili kabilesinden en büyüğü, güneybatıdaki “Navaho” kabilesidir. On yedinci asır başında kızılderili nüfusu Avrupa'nın o tarihteki nüfusundan fazla idi. Ancak bu millet soy kırımına tabi tutuldu. Zenciler Amerika'ya önce Afrika'dan köle olarak getirilmiştir.
Abraham Lincoln'un 1863'teki Kölelerin Azad Edilmesi Bildirisi ile bunların hür oldukları, 1865'te Amerikan Anayasası'ndaki on üçüncü değişikliğin onaylanması ile kabul edildi. Bunların torunları şimdi nüfusun yaklaşık % 12'sini meydana getirirler. Zenciler ülkenin her tarafına dağılmışlardır. Chicago şehrinde zenci nüfusu bugün 1940'takinin üç katı yaklaşık olarak iki milyondur. Zenci nüfusun en fazla olduğu yer New York eyaletidir. 20 yılda bir milyona yakın bir artışla 2.402.000 olmuştur.

Avrupalıların göçleri sonunda Amerika'da çeşitli koloniler kuruldu. 4 Temmuz 1776'da 13 Amerikan kolonisi İstiklal Beyannamesini imzaladılar. İngilizlerle yapılan bağımsızlık savaşlarını kazanarak istiklallerini kazandılar. Böylece ABD kurulmuş oldu. 1787'de ilk Anayasası hazırlandı ve George Washington ilk Cumhurbaşkanı seçildi. Önceleri Philadelphia'da bulunan federal başkent 1801'de Washington'a nakledildi. 1803'de Leousinia Fransa'dan, 1801'de Florida İspanya'dan satın alınarak ABD topraklarına katıldı. 1860'da kölelik konusundaki anlaşmazlıklar neticesinde Güney Carolina ve altı güney eyaleti birlikten ayrıldı ve bunlar Amerika Konfedere Eyaletlerini kurdular. 1861'de başlayan güney-kuzey içsavaşı 1 Ocak 1863'te güney eyaletlerdeki köleleri hürriyete kavuşturan bir beyannamenin yayınlanması ve buna bağlı olarak 9 Nisan 1865'te Konfedere Eyaletlerin teslim olması ile sona erdi. Bu savaş ABD'ye Guam ve Porto Riko'yu kazandırdı. 1867'de Alaska Rusya'dan 20 milyon dolara satın alındı. 6 Nisan 1917'de Almanya'ya savaş ilan edilerek Birinci Dünya Harbine katıldı. 7 Aralık 1941'de Japonların Hawai'deki Pearl Harbour üssüne saldırması üzerine ABD İkinci Dünya Savaşına da katıldı ve galip devlet olarak çıktı.

Amerikan Ekonomisi

Çok kez Birleşik Devletler'de "kapitalist" bir ekonomi bulunduğu söylenir. Bir Alman ekonomist ve toplumsal kuramcı olan Karl Marx tarafından 19. yüzyılda ortaya atılan bu tanımlamaya göre, bu sistemde önemli ekonomik kararların çoğunluğu, büyük miktarda paraya ya da sermayeye sahip olan küçük bir grup tarafından alınır.

Amerikalılar çok kez serbest teşebbüse yönelik inançları ile hükümet yönetimi arasındaki sınırın nereden geçeceği konusunda anlaşamazlarsa da geliştirdikleri karma ekonomi büyük ölçüde başarılı olmuştur.

Bir ülke ekonomik sisteminin ilk öğesi, onun doğal kaynaklarıdır. Birleşik Devletler zengin maden kaynaklarına, verimli tarım arazisine ve ılımlı bir iklime sahiptir. Bunlara ek olarak, Atlas Okyanusu'nda, Büyük Okyanus'ta ve Meksika Körfezi'nde uzun kıyıları vardır. Anakaradan kıyılara uzun nehirler akmakta ve ABD-Kanada sınırında bulunan beş büyük göl de (Büyük Göller) ulaştırma için ek olanaklar sağlamaktadır. Anılan yaygın su yolları, hem yıllar boyunca ülke ekonomisinin büyümesine yardım etti hem de Amerika'daki 50 eyaleti tek bir ekonomik birim olarak birbirine bağladı.

İkinci öğe ise doğal kaynakları mala dönüştüren emektir. Çalışabilecek işçi sayısı ve daha da önemlisi onların üretkenliği, bir ekonominin sağlamlığının belirlenmesinde yardımcı olur. Birleşik Devletler'in tarihi boyunca iş gücü giderek büyüdü ve bu da neredeyse kesintisiz bir ekonomik büyümeyi besledi.

Teknik eğitim ile meslek eğitimini de içeren öğretime verilen önem ve denemeye ve değişmeye yönelik istek, Amerika'nın ekonomik başarısına ayrıca katkıda bulundu. İşgücünün hareketliliği de Amerikan ekonomisinin değişen koşullara uyum sağlama yeteneği açısından önemli oldu.

Birleşik Devletler'de Gayri safi milli hasıla düzenli bir biçimde artmış ve 1983'te 3,4 trilyon doların üstündeyken 1998'de yaklaşık 8,5 trilyon dolar olmuştur. 

Amerika'da bulunan indirimli okullar için: https://www.atlasedu.com/indirimli_okullar.php

Amerika'da bulunan tüm okul fiyatları için: https://www.atlasedu.com/fiyatlar.php

  • Paylaş: